Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil naar het hoogste niveau in België”

- HUGO FRET

Met Tarik

Tissoudali, sterspeler bij het naar de Eredivisie promoveren­de De Graafschap, haalt Beerschot Wilrijk een negende nieuwe speler naar het Kiel. De 25-jarige linkerflan­kaanvaller Tissoudali was nog eigendom van het Franse Le Havre, dat hem sinds februari uitleende aan De Graafschap. Met Beerschot Wilrijk wil hij graag doorstoten naar het hoogste niveau in België.

Na een sterk seizoen bij Telstar volgde een transfer naar het Franse Le Havre. Omdat het daar niet wilde lukken, volgden uitleenbeu­rten naar

Cambuur en VVV. Bgin dit jaar belandde hij ten slotte bij De Graafschap. Met zijn tien doelpunten en zes assists in twintig wedstrijde­n mocht Tissoudali een groot aandeel opeisen in de promotie die De Graafschap afdwong via de play-offs.

Hoe omschrijf je jezelf als voetballer, wat zijn je eigenschap­pen?

“Ik ben een creatieve aanvaller die graag vooruit, richting doel van de tegenstand­er voetbalt. Ik denk te mogen zeggen dat ik vrij sterk en slim

ben in de korte ruimte. Ik ben dus doelgerich­t en scoor vrij gemak- Heb je een verklaring waarom het bij Le Havre niet lukte?

“Na amper twee maanden werd de trainer ontslagen. Zijn opvolger koos voor een 4-4-2-systeem, zonder buitenspel­ers dus. Toen besefte ik dat het moeilijk zou worden om een plaats in de basis af te dwingen. In een 4-3-3opstellin­g kom ik het best voor de dag en kan ik me uitleven. Beerschot Wil-

rijk kiest voor aanvallend voetbal, dus dat moet me liggen. Ik kijk er naar uit om er vrijdag aan te beginnen.”

Ken je Beerschot Wilrijk?

“Beerschot is natuurlijk een naam in het voetbal, maar echt kennen, dat zou ik niet durven beweren. Ik wist wel dat een aantal spelers van Roda JC in een recent verleden naar Beerschot Wilrijk trok en dat nu ook Brogno de overstap maakte. Ook hoofdtrain­er Stijn Vreven is uiteraard geen onbekende. Toen Beerschot Wilrijk interesse toonde, ben ik me gaan informeren over de club. Zo weet ik dat de ploeg gesteund wordt door een grote, fanatieke en trouwe aanhang. Ik kom met mijn vrouw in Antwerpen wonen. Hier spreekt men ook Nederlands en bovendien ligt Antwerpen niet ver van Amsterdam.”

Ken je de competitie­vorm van 1B waarin je straks met Beerschot Wilrijk uitkomt?

“Ik weet dat het een competitie is met acht ploegen die in twee delen wordt gespeeld en waarin elke ploeg elkaar viermaal ontmoet. Toegegeven, het lijkt me raar. Het wordt alleszins een nieuwe ervaring. Ik ben erg benieuwd, maar mijn doel is om samen met Beerschot Wilrijk door te groeien naar het hoogste niveau in België.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium