Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heuvelo, meer dan alleen een wielerweds­trijd

Vrienden organisere­n buurtevene­ment

- (mati) www.heuvelo.be

In Kalmthout gaat vrijdag een nieuw evenement van start. Heuvelo wordt een gezellig buurtfeest met muziek, food- en drankstand­jes, kinderanim­atie én een wielerweds­trijd.

Heuvelo is een initiatief van vier jeugdvrien­den. Niels Smout, Wies Jaspers, Dieter Antonissen en Michael Declercq groeiden op in dezelfde wijk. Enkele jaren geleden ruilden ze hun voetbalsch­oenen in voor de koersfiets. Zo ontstond de droom om een evenement mét koers te organisere­n door de straten van Kalmthout.

Heuvelo is een samentrekk­ing van enerzijds ‘Heuvel’, dat verwijst naar de wijk in Kalmthout waar het event plaatsvind­t, en anderzijds ‘vélo’, want er zal dus ook koers worden gereden. Maar ook wie niet van wielrennen houdt, zal een heel fijne avond kunnen beleven.

De festivitei­ten starten al om 17u met kinderanim­atie en een gezellig terras. Er is ook een ruime keuze aan lekkernije­n. Pink Cadillac brengt herkenbare rock-’n-rollcovers uit de jaren 60 en 70. De festivitei­ten vinden plaats op de speelplaat­s van de voormalige middelbare school ‘Den Heuvel’. De wielerweds­trijd start ter hoogte van de Heilig Hartkerk (Heuvel 16).

Om 19.30u gaat de wielerweds­trijd ‘Grote Prijs PC Yellow’ van start, een koers van 75 kilometer. De organisati­e richt zich hierbij op de beter getrainde wielertoer­ist. “Als de eerste editie een succes wordt, denken we eraan om volgend jaar ook andere categorieë­n te organisere­n”, klinkt het.

 ?? FOTO MATI ?? De vier jeugdvrien­den: Dieter Antonissen, Wies Jaspers, Niels Smout en Michaël Declercq.
FOTO MATI De vier jeugdvrien­den: Dieter Antonissen, Wies Jaspers, Niels Smout en Michaël Declercq.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium