Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bib gaat voorbeeld van HelloFresh volgen

Medewerker­s leveren boekenpakk­et aan huis

- (jaa)

De bibliothee­k pakt onder leiding van de nieuwe bibliothec­aris Laura Peeters meteen uit met een nieuwe dienstverl­ening: boeken worden nu ook thuisgebra­cht.

Sommige mensen lezen nog graag of willen naar een cd of luisterboe­k luisteren, maar zijn niet meer mobiel genoeg om naar de bibliothee­k te komen. “Voor hen komen wij voortaan aan huis”, aldus Laura Peeters, die nog maar een maand geleden bibliothec­aris werd in voorlopige opvolging van Lut Roelens. “De bib vormt niet alleen collecties, maar ook ontmoeting­en. Het contact met onze bezoekers is enorm belangrijk en daarom willen we nu ook zelf naar buiten stappen.”

Magda en André

Bibmedewer­kers gingen zopas de eerste boeken afleveren bij Magda en André. Zij zijn de proefperso­nen van de nieuwe dienstverl­ening en kunnen de extra inspanning van de bib erg waarderen. Maar weldra kan iedereen van deze service genieten. “Je neemt contact op met de bib en

dan maken we een afspraak voor een kennismaki­ngsgesprek”, legt Peeters de werkwijze uit. “Enige vereisten zijn het gratis lidmaatsch­ap,

in Schoten wonen en niet meer mobiel genoeg zijn om zelf langs te komen.”

“Samen met de gebruiker over- loopt onze medewerker dan zijn of haar noden en interesses. Iedere vier weken brengt een vrijwillig­er een nieuw, op maat gemaakt pakket en neemt het oude weer mee naar de bib. Er is ook een sociaal aspect aan deze dienstverl­ening. Daarom vinden we het belangrijk om tijd te maken voor een babbel.”

Het gaat om een initiatief van de bib, maar die werkt nauw samen met het OCMW. De boekendist­ributie doen de betaalde bibliothee­kmedewerke­rs voorlopig nog zelf, maar het is de bedoeling dat straks vrijwillig­ers hiervoor zullen instaan. “We zijn nog aan het proefdraai­en, maar nieuwe gebruikers mogen zich al aanmelden”, zegt Laura Peeters.

03-680.17.10 of bibaanhuis@schoten.be

 ?? FOTO JAA ?? De bib komt nu ook aan huis, zo mocht Magda al ondervinde­n.
FOTO JAA De bib komt nu ook aan huis, zo mocht Magda al ondervinde­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium