Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb liever dat Hazard de belangrijk­ste speler is”

-

Kevin De Bruyne wordt wat achtervolg­d door de gevaarlijk­e tackle op Januzaj, die door de camera’s werd geregistre­erd. De spelmaker van de Rode Duivels kreeg er hier en daar kritiek voor. “Ik kwam te laat”, geeft De Bruyne toe. “That’s it. Ik geef elke training 100 procent, maar had niet zo hard moeten gaan. Ik heb me na de training ook verontschu­ldigd. Er is veel heisa over gemaakt, maar zulke zaken gebeuren wel meer op training. Ik wil niemand een blessure aansmeren. Zo ben ik niet. Het was zeker niet persoonlij­k. Januzaj heeft het ook niet slecht opgepakt. ”

De Bruyne is samen met Hazard en Lukaku de Rode Duivel in de kijker en dan krijgt zoiets natuurlijk extra veel aandacht. Maar voor De Bruyne hoeft die vedetterol niet echt. En niet alleen omdat hij dan met een vergrootgl­as wordt gevolgd.

“Ik hoef niet de belangrijk­ste speler te zijn. Meer zelfs: ik heb het liefst dat Eden Hazard de belangrijk­ste speler is. Als Eden draait, dan kan ik hem met mijn passes bereiken. Dat is ook belangrijk voor mij. Ik moet de aanvallers zo veel mogelijk in de situatie brengen waarin zij iets kunnen doen. Dan weet ik dat ik een goede job heb gedaan. Ik kan een schitteren­de wedstrijd spelen, maar daarom ben ik nog niet de belangrijk­ste speler.”

Al is hij dat natuurlijk wel, als de draaischij­f die de aanvallers en de flankspele­rs moet lanceren. “Dat is mijn taak, maar ik doe dat niet alleen. Zo zie ik het niet. Ik help anderen goed te spelen en ik kan goed spelen omdat de rest goed speelt. Ik word nog beter als onze drie aanvallers top zijn. Daar ben ik zeker van. Ik hang van hen af, meer dan zij van mij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium