Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Weer een record voor Ronaldo

Portugees is met 85 treffers Europeaan met meeste doelpunten voor zijn land ooit

- (gma)

Terwijl zijn Portugese ploegmakke­rs speelden als een modaal zesje, zorgde Cristiano Ronaldo voor de muziek. Ongehinder­d mocht hij na vier minuten zijn vierde treffer van het tornooi maken. De doodsteek voor een sterk Marokko, dat zo’n vroege uitschakel­ing niet verdiende. Helaas, CR7 kent geen medelijden. En al zeker niet wanneer hij een nieuw record kan vestigen.

Met zijn 85e interlandg­oal bereikte Ronaldo opnieuw een mijlpaal. Helemaal vrijstaand kopte hij al vroeg de enige treffer van de match binnen. Hij is nu de Europeaan met de meeste doelpunten voor zijn nationale ploeg ooit. Zijn laatste was genoeg voor een zwak en defensief Portugal om het goed combineren­de Marokko te verslaan en nu al naar huis te sturen. Genoeg frustreren­d ook voor de Marokkaans­e supporters om Ronaldo een wedstrijd lang op de korrel te nemen en geregeld Messi, Messi! te scanderen. Maar zoiets deert de aanvaller van Real Madrid helemaal niet meer. Ronaldo haspelde ongestoord zijn wedstrijdj­e af. Want hij was weer de ster.

Sikje

Nog één iemand staat tussen Ronaldo en de status van meest doeltreffe­nde ter wereld. De Iraniër Ali Daei, goed voor 109 treffers. In zijn huidige vorm wordt Daei bijhalen een eitje voor Ronaldo. En dan zal hij misschien echt de Greatest Of All Time zijn. Want die GOAT blijft een dingetje, hoor. De match was nog niet begonnen of Ronaldo trok in de catacomben al alle aandacht naar zich toe. Net als na zijn eerste goal tegen Spanje wreef hij ostentatie­f over zijn kin, waar hij wat haar had laten staan. Een

goatee. Een sikje om stiekem nog maar eens te willen tonen wie de GOAT is? “Nee, hoor”, knipoogde hij het weg. “Dit is gewoon een grapje met Ricardo Quaresma. Vrijdag voor de match tegen Spanje zaten we in de sauna, scheerde ik me en liet ik dat sikje staan. Ik beloofde hem dat, als ik zou scoren, ik het voor de rest van het tornooi zou laten staan. Het brengt me geluk.” We geloven het. Scheren in de sauna, zo’n verhaal verzin je niet.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium