Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met slaapverwe­kkend spel naar de achtste finales

Uruguayane­n spelen tegen Rusland voor winst in zwakke groep

- (vdm)

Uruguay deed in Rostov aan de Don een dutje van 90 minuten en ontwaakte in de achtste finales. Tussendoor was Luis Suarez even wakker geschrikt van een blunder van de Saudische doelman om de enige treffer van de partij te maken. De beslissing in groep A is gevallen: Rusland en Uruguay stoten door, Saudi-Arabië en Egypte mogen naar huis. En dat is maar goed ook.

Saudi-Arabië heeft de schaamte na de 5-0-pandoering in de openingsma­tch toch wat van zich kunnen afschudden. Het was aandoenlij­k om te zien hoe de Saudi’s er alles aan deden om iets te maken van de wedstrijd en de Uruguayaan­se doelman Muslera toch een paar keer tot actie te dwingen. Net als tegen Rusland hadden ze het merendeel van het balbezit, maar er is gewoonweg te weinig kwaliteit aanwezig. Dit keer hield de verdedigin­g zich beter staande, maar ging doelman Al Owais pijnlijk in de fout.

Halfweg de eerste helft probeerde hij met één hand een hoekschop weg te halen buiten zijn kleine rechthoek, maar hij tastte naast de bal, zodat Luis Suarez in zijn honderdste internatio­nale wedstrijd een doelpunt in geschenkve­rpakking mocht maken.

Vervelend elftal

Het kwik in Rostov aan de Don wees 32 graden aan, het ideale weer om in te dommelen. De Uruguayane­n nestelden zich comfortabe­l in het hoge gras en maakten er een slaapverwe­kkende vertoning van. Uruguay is na twee wedstrijde­n zeker van de achtste finales, maar heeft nog niets meer getoond dan het hoogstnood­zakelijke: twee afgemeten 1-0-zeges na twee matige partijen. De kwaliteit van dit elftal zit voorin en achterin, de middenveld­ers vinden het prima om het spel te ondergaan. Uruguay is vooral een vervelend elftal, moeilijk te bespelen.

Op de laatste speeldag mogen de Uruguayane­n het met Rusland uitvechten voor de groepswins­t. Egypte en SaudiArabi­ë proberen in hun onderlinge duel een troostend einde te breien aan hun teleurstel­lende WK. In de uiterst zwakke groep A heeft tot dusver enkel gastland Rusland

de harten sneller doen slaan.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Suarez viert de kwalificat­ie met Godin.
FOTO EPA-EFE Suarez viert de kwalificat­ie met Godin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium