Gazet van Antwerpen Stad en Rand

"Deze keer sta ik op tijd aan de start"

-

Annelies Dom wil een en ander goedmaken op het BK tijdrijden in Anzegem. Vorig jaar kwam ze twee minuten te laat aan de start en eindigde ze pas elfde.

“Op tijd aan de start komen, is een eerste werkpunt”, zegt de 32-jarige renster uit Wijnegem. “Trek die twee minuten van mijn eindtijd van twaalf maanden geleden af en ik was op de vierde plaats geëindigd. Uiteraard smaakte dat heel zuur. Daarom dat ik dit jaar resoluut op de top vijf mik. Het podium is iets te hoog gegrepen. Met Ann-Sophie Duyck en Lotte Kopecky zijn er al twee plaatsen op het podium bezet en er zijn nog enkele rensters die ik iets hoger inschat dan mezelf. Als ik mijn doelstelli­ng bereik, zal het alleszins een mooie revanche betekenen voor wat me vorig jaar overkwam. Enig obstakel is dat ik op dit moment volop in mijn examens zit en dat ik daardoor veel te weinig slaap. Dat zou kunnen wegen om mijn prestaties.”

Zondag op het BK op de weg in Binche wil de renster van Lotto-Soudal ook haar rol spelen in het wedstrijdv­erhaal. “Met Lotte Kopecky hebben we iemand in huis die het kan afmaken. Alleen botste ze de voorbije jaren telkens op Jolien D'Hoore. Misschien moeten we het dit jaar eens anders aanpakken en ligt daar een rol voor mij weggelegd. Binche is iets voor meisjes met kracht en dat ligt me. Ik ben iemand die graag mee de koers maakt. Alleen moet ik zien dat ik er op die manier niet zelf onderdoor ga. We hebben een ploeg die sterk is in de breedte en we hebben dus meerdere ijzers in het vuur liggen. Maar toegegeven: het is gemakkelij­ker gezegd dan gedaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium