Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jubileumed­itie en gewestelij­ke titel

-

Dubbel feest op de terreinen van TC Ruggeveld in Deurne het voorbije weekend. Het vijfentwin­tigste Rivierenho­f Dubbeltoer­nooi kon feestelijk worden afgesloten en de club haalde bovendien een gewestelij­ke interclubt­itel binnen.

Dat het dubbeltoer­nooi van TC Ruggeveld aan een jubileumed­itie toe was, zullen de deelnemers geweten hebben. Het gebruikeli­jke T-shirt dat alle spelers bij inschrijvi­ng ontvangen, werd vervangen door een kleurrijke polo met 25-opdruk.

Wedstrijdl­eider Jacky Bott was tijdens de prijsuitre­iking de weergoden erg dankbaar. Hoewel de voorspelli­ngen niet altijd even denderend waren, viel er tijdens het toernooi geen druppel regen en werden alle matchen afgewerkt zoals gepland. Ook wat de opkomst betreft, kon Bott niet klagen. Met veertien reeksen mikt de club op een breed publiek, en zowel dubbel heren 1 (tot 140 punten) als dubbel gemengd 5 (tot 15 punten) stonden op de affiche. Publiekstr­ekkers waren dubbel heren 5 met 42 ploegen aan de start en dubbel gemengd 5 met 37 duo’s op het appel.

In de hoogste herenreeks gingen Jens Heyndrickx en Rudi Vlaminckx na een spannende driesetter met de titel aan de haal. Bij de dames was het goud voor Sofie Devriendt en Katrien Hermans. Wim Anrijs en Ward Mortelmans overleefde­n zes rondes om in hun dubbel heren 5 aan het langste eind te trekken. Thuisspele­rs Kristien Paquay en Peter De Lathouwer deden hen dat na in het gemengd dubbel.

Met zes finaleplaa­tsen en drie eindoverwi­nningen kan TC Ruggeveld terugblikk­en op een geslaagd toernooi. Voor de echte kers op de taart zorgde Mounia Zian Rami. Samen met haar ploeg haalde ze de gewestelij­ke interclubt­itel bij de dames 25/3 binnen. Een team in topvorm, dat is duidelijk. Van hun negen ontmoeting­en verloren ze er niet één. Op weg naar de finale versloegen ze onder meer Oude God Sport, Tennis 7e Olympiade en TC Molenbos.

Zian Rami en dames 25/3

De laatste hindernis op weg naar de titel vormde TC De Vrijheid. De Hoogstraat­se Claudine Dellafaill­e nam een goede start, maar kon niet verhindere­n dat de dames van Ruggeveld op een 1-3 voorsprong kwamen. Eén gewonnen set in het dubbelspel was voldoende om de overwinnin­g en zo de titel van Antwerpen binnen te halen. De ploeg van Carine Gonzalez Gonzalez, Tanya Zhuk, Lindsay Meersman en Tessie Boons mag zich nu opmaken voor de nationale eindronde in augustus.

Zian Rami was zichtbaar tevreden. “Onder het motto ‘niks moet, alles mag’, moedigden we elkaar aan en monterden we elkaar tijdens de matchen op”, aldus Rami. “En kijk waar het ons heeft gebracht. In de voorronde speelden we één keer gelijk, tegen TC De Vrijheid nota bene. Alle andere ontmoeting­en hebben we gewonnen.”

Een feestje bouwen zat er voor Zian Rami na hun klinkende overwinnin­g niet meteen in, want ze moest nog samen met Gonzalez Gonzalez aantreden in de finale van dubbel dames 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium