Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lintse speeltuine­n krijgen meter en peter

Papendonk opent speeltuin en hondenlosl­oopzone

-

In de jonge verkavelin­g Papendonk van Lint mochten de bewoners gisteren komen klinken op hun nieuwe speeltuin en hondenlosl­oopzone. Het speeltuint­je kreeg ook meteen een meter en peter toegewezen.

Het gemeentebe­stuur hield enkele inspraakmo­menten met de buren om na te gaan hoe de groene zone moest worden ingevuld en welke speeltuine­n er moesten komen. Nu staan er onder meer klimtoeste­llen, een zandbak, een schuifaf, een petanqueba­an en komen er binnenkort nog twee doelen.

“We zetten in op de kinderen die hier naar hartenlust kunnen komen spelen, maar ook naar volwassene­n die elkaar kunnen ontmoeten of petanque spelen in het bijzijn van hun kinderen”, vertelt schepen van Jeugd Alice Bruno (N-VA).

Met meter Kim en peter Michiel heeft de speelzone ook al twee vrijwillig­e toezichter­s. “Het is een pilootproj­ect waarbij de meter en peter voor sociale controle zorgen, maar ook makkelijk kunnen melden wanneer er bijvoorbee­ld iets stuk is. Als dit positief verloopt, willen we ook de andere speelplein­en in Lint aan een meter en peter helpen.” Wie zich al wil aanmelden voor een speelplein kan dit via de vrijetijds­dienst.

Met de opening van de hondenlosl­oopzone beschikt de gemeente nu over drie locaties waar de honden vrij kunnen lopen.

 ?? FOTO FISP ?? De zandbak was meteen populair.
FOTO FISP De zandbak was meteen populair.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium