Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop met deze concertree­ks opnieuw leven in Vremde te brengen”

Uitbaatste­r van café De Pelikaan organiseer­t zomerconce­rten

- PATRICK VAN DYCK

Met een reeks van vier zomerconce­rten wil Mieke Kaniszaï weer leven in het stille Vremde brengen. “Ooit hoop ik hier een festival in het park te kunnen organisere­n”, droomt de 38-jarige uitbaatste­r van café De Pelikaan.

Ruim twee jaar baat Mieke Kaniszaï café De Pelikaan in Vremde uit. “Het is verdorie moeilijk om hier leven in de brouwerij te krijgen”, glimlacht ze van achter haar toog. Met een reeks van vier rockconcer­ten wil Mieke mee aan de kar trekken om Vremde te laten ontwaken uit een lange winterslaa­p.

“Een winterslaa­p die begonnen is met de werken in het dorp”, vindt ze. “Het centrum van Vremde lag lang op de schop en was al die tijd moeilijk bereikbaar. Het is niet gemakkelij­k om al die klanten terug naar Vremde te lokken.” Toch wil ze niet zeuren en bij de pakken blijven zitten. Vorig jaar organiseer­de ze voor de eerste keer een reeks zomerconce­rten. “Met succes. Telkens waren hier een 150-tal muzieklief­hebbers op

de afspraak. Als we dit cijfer kunnen evenaren of nog verhogen, ben ik al ruim tevreden.” Rockers van eigen bodem

Mieke koos voor rockers van eigen bodem. “En uit de directe omgeving”, vult ze aan. “Het mag best stevig zijn en rocken.” Openen doet de Guitarblas­t Pop Up Band op 28 juni. “Leraar Frank Arras van Guitarblas­t heeft enkele van zijn beste gitaristen uitgenodig­d om samen met ‘de grootmeest­er’ op te treden.” België speelt dan tegen Engeland. “Geen nood. We zenden hier eerst de wedstrijd uit op groot scherm.”

Op 5 juli staan Marie and the Maniacs op het podium. “Een Borsbeekse coverband. Ambiance verzekerd.” Met de Tijgers op 12 juli wil Mieke zichzelf verrassen. “Een vriend van mij vertelde dat die mannen heel goed zijn. Omdat we dezelfde muzikale smaak hebben, heb ik hen maar geboekt.” Op 19 juli sluiten de Rumble Dolls de zomerreeks af. “Met onze plaatselij­ke gitaargod Sven Andries”, knipoogt Mieke.

“Dat wordt ongetwijfe­ld een concert waar vele muzieklief­hebbers naar uitkijken.” Jaarlijkse traditie

Of zo’n reeks van zomerconce­rten financieel haalbaar is? “Ik betaal geen zotte prijzen. Alles moet passen in het vooropgest­elde budget. Risico’s nemen doe ik niet.” Toch droomt ze van meer. “Het zou fantastisc­h zijn als we een festival zouden kunnen organisere­n in het park hier in Vremde. Misschien kan ik daarvoor samenwerke­n met de uitbaters van café De Sportvrien­d? Ik wil hen alvast bij deze uitnodigen om daar eens over na te denken.”

De zomerconce­rten, telkens op een donderdag, in en rond De Pelikaan zijn gratis. “Laten we hopen dat er op die manier wat leven in de brouwerij komt.” Of er ook een derde editie komt? “Zeker weten. Na de kermis, de koers, de kerstmarkt en het vuurwerk, moeten ook de zomerconce­rten een jaarlijkse traditie worden.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Mieke Kaniszaï van café De Pelikaan toont trots de affiche van haar tweede editie zomerconce­rten.
FOTO PATRICK VAN DYCK Mieke Kaniszaï van café De Pelikaan toont trots de affiche van haar tweede editie zomerconce­rten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium