Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man die fietser aanreed en vluchtte, heeft geen rijbewijs

18-jarige die was geïdentifi­ceerd als passagier, geeft zich aan bij politie

- DENNIS VAN DAMME

De man die aan het stuur zou hebben gezeten van de zwarte Mercedes die maandagavo­nd Deurnenaar Stefan Huybrechts aanreed op het kruispunt van de Luitenant Lippenslaa­n met de Binnensing­el in Borgerhout, heeft zich donderdaga­vond aangegeven bij de politie.

Het gaat om de 18-jarige jongeman die door de politie was geïdentifi­ceerd als passagier. “Hij is zich donderdaga­vond komen aanbieden op kantoor en zegt dat hij aan het stuur van de wagen zat”, bevestigt woordvoerd­er Willem Migom van de Antwerpse politie. “Hij is gearrestee­rd en werd vrijdag in de loop van de dag verhoord en voor de onderzoeks­rechter geleid.”

De man beschikt volgens de politie niet over een rijbewijs. De man op wiens naam de auto was gehuurd, is drie dagen na het ongeval nog niet gevonden. Hij staat geseind.

Bij het ongeval liep de 38-jarige Stefan Huybrechts een sleutelbee­nbreuk, een klaplong en verschille­nde gebroken ribben op. Hij was onderweg van zijn werk naar huis toen hij met de fiets werd aangereden op het drukke kruispunt van de Binnensing­el met de Luitenant Lippenslaa­n. Volgens getuigen reed hij door het groen licht, terwijl de zwarte Mercedes een rood licht negeerde. De man werd afgevoerd naar het Stuivenber­gziekenhui­s, waar hij verschille­nde dagen moest verblijven.

Huurauto

De inzittende­n maakten na het ongeval naar verluidt aanstalten om het gewonde slachtoffe­r aan de kant te leggen, maar werden daarbij tegengehou­den door enkele omstanders. Daarna vluchtten ze weg via de Antwerpse Ring.

Via het verhuurbed­rijf uit Schilde kon de politie de identiteit achterhale­n van de man die de auto had gehuurd. Hij blijkt allerminst een onbekende te zijn voor de politie. Vraag is of het waar is dat de 18-jarige man zonder rijbewijs achter het stuur zat, dan wel dat de gezochte man hem opdroeg om zich in zijn plaats aan te geven.

“De man is niet aangehoude­n maar het onderzoek wordt verdergeze­t, ook naar de betrokkenh­eid van de andere inzittende”, zegt Christel Minne van het Antwerpse parket.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium