Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Oase van rust? Het is hier half Bobbejaanl­and”

Bewoners klagen over overlast aan nieuwe speeltuin

-

Tientallen kinderen op het speelplein­tje aan de Meetjeslan­dstraat maken het volgens de bewoners te bont. “Ik heb ze hier zelfs al tot bloedens toe zien vechten.”

Het plein aan de Meetjeslan­dstraat is eind mei opengestel­d nadat het een heraanleg had gekregen. Er staan speeltuige­n en die lokken elke avond veel spelende kinderen. “Er was ons een oase van groen en rust beloofd, in de plaats zet het district hier een half Bobbejaanl­and”, zegt een van de bewoners.

“Ze spelen met de voetbal tegen de garagepoor­ten”, zegt een tweede. “Maar dit is helemaal geen voetbalple­in. Het is trouwens erg gevaarlijk, als hun bal op straat rolt, lopen ze bijna onder een auto. Ik heb eens in tien minuten bijna drie kinderen overreden. Zeker tussen 18 en 20u is het lawaai onvoorstel­baar.”

“Het strafste wat ik hier heb gezien, was een bokswedstr­ijd. Jonge kinderen, van een jaar of tien, die door oudere kinderen werden aangemoedi­gd om elkaar tot bloedens toe te slaan met bokshandsc­hoenen”, zegt een van de bewoners op ATV. De bewoners overwegen juridische stappen en namen de advocaat onder de arm die de Sinksenfoo­r van de Zuiderdokk­en weg wist te krijgen. “Wij willen de rust die ons beloofd was, desnoods moet het speelplein weg.”

Edith Lampo (Open Vld) bracht het punt in de districtsr­aad onder de aandacht. Districtsv­oorzitster Kathelijne Toen (N-VA) kent het probleem. “Maar het pleintje verwijdere­n is de laatste optie. Er is al te weinig speelruimt­e in het noorden van Hoboken. Wat de politie aanraadt, is om in de buurt meer speelruimt­e bij te maken. We zetten alvast bordjes met de melding dat je er maar tot 12 jaar mag spelen en misschien kunnen we sluitingsu­ren invoeren. Met de jeugdwerki­ng bekijken we of we toezicht kunnen organisere­n.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? De speeltuin lokt ’s avonds veel kinderen.
FOTO PATRICK DE ROO De speeltuin lokt ’s avonds veel kinderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium