Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Burgemeest­er sluit zomerbar aan kaaien

-

Sunset Beach aan de Jordaenska­ai zal zeker twee weken gesloten blijven. Dat besliste burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). Bij politiecon­troles bleek dat de zomerbar het niet zo nauw nam met het afgesproke­n sluitingsu­ur.

Minstens tot 6 juli blijft Sunset Beach aan de Jordaenska­ai - ter hoogte van het Noorderter­ras - gesloten. De Wever besliste dat nadat verschille­nde controles van de politie hadden uitgewezen dat enkele afspraken niet nageleefd werden. De zomerbar was in eerste instantie al eind april geopend zonder evenements­toelating, omdat de uitbaters verkeerdel­ijk dachten dat ze die op private grond, een parking van Apcoa, niet nodig hadden.

Sinds 1 juni was er wel een toelating, onder voorbehoud weliswaar. De uitbaters kregen tot gisteren de tijd om hun zomerbar te verplaatse­n. “Tussen de constructi­e en de blauwe steen moet een veilige afstand van elf meter vrijgehoud­en worden”, aldus Johan Vermant, woordvoerd­er van de burgemeest­er.

Die periode van respijt verliep gisteren zonder dat de constructi­e verplaatst was. Daar kwam bij dat sinds 1 juni verschille­nde politiecon­troles in de zomerbar werden gehouden. “Ze hebben zelf 22u als sluitingst­ijd aangevraag­d”, zegt Vermant. Maar dat sluitingsu­ur werd blijkbaar niet gerespecte­erd. Op vier verschille­nde dagen kwam de politie langs na 22u. De inspecteur­s stelden vast dat er nog klanten binnengela­ten werden, drank geserveerd werd en muziek speelde. “Op 15 juni zaten er ruim een uur na sluitingst­ijd nog ongeveer 150 klanten. Twee uur later zaten er nog steeds 120 klanten.” Sunset Beach kan na de verplichte sluitingsp­eriode van twee weken opnieuw open gaan, tenminste als de constructi­e tegen dan verplaatst is. “Anders blijft de sluiting ook na die twee weken van kracht, tot de vereiste aanpassing gebeurd is.”

“Miscommuni­catie”

De eigenaar van Sunset Beach en danscafé The View wijt het ontbreken van ruimte tussen kade en zomerbar aan “een miscommuni­catie waardoor we niet op de hoogte waren”. Hij heeft ook voor de openingsur­en een uitleg. “Het probleem is de overgang van de beachclub naar het aangeslote­n danscafé. Daardoor was het voor de diensten onmogelijk te bepalen wanneer de beachclub sloot en het danscafé opende. Wij maken van deze sluiting gebruik om een nieuwe, mooiere en grotere beachclub neer te zetten.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Sunset Beach nam het niet te nauw met het sluitingsu­ur.
FOTO PATRICK DE ROO Sunset Beach nam het niet te nauw met het sluitingsu­ur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium