Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook Beth Martinez kan coachen

- MAARTEN DELVAUX

Om exact 14.09u gisterenna­middag raakten de wielen van Fanflight SN1061 van Brussels Airlines de landingsba­an van luchthaven Moskou Domodedovo. Aan boord 288 passagiers. Voetbalbob­o’s Bart Verhaeghe, Mehdi Bayat en Gérard Linard waren het snelst uit het vliegtuig, in hun zog gevolgd door een aantal sponsors van de Rode Duivels. Op de belangrijk­ste passagiers was het langer wachten. De familieled­en van de Duivelse entourage maakte meteen onprettig kennis met de inefficiën­tie van de Russische bureaucrat­ie. Na bijna twee uur aanschuive­n aan bagageband en douane staken de Belgische vrouwen dan toch hun neus door de automatisc­he deuren van de Internatio­nal Arrivals. Aan de leiding van de ruime delegatie: Beth Thompson, alias mevrouw Martinez. Met een trolley in elke hand kwam ze druk babbelend met de andere vrouwen van de staf de aankomstha­l binnen. Op een van die koffers zat hun vijfjarig dochtertje Luella. Hoewel zichtbaar vermoeid en weinig zin in een babbeltje haalde Beth Thompson toch haar meest charmante glimlach en beste smalltalk boven voor onze camera. Van wie zou ze dát geleerd hebben?

“Hoe belangrijk het voor ons is om hier te zijn? Zeer belangrijk, natuurlijk. Mijn man heeft twee jaar toegeleefd naar dit tornooi, dus het is belangrijk dat ik achter hem sta. Ook ons dochtertje Luella wilde absoluut meekomen. Ze heeft haar vader nu al enkele weken niet meer gezien.”

Op een kus van manlief/papa Roberto moesten Beth en Luella, net zoals de rest van de Belgische families, nog een dag wachten. Gisteravon­d logeerden alle vrouwen en kinderen nog in een ander hotel in Moskou en pas vanavond, na de match tegen Tunesië, krijgen ze hun Duivels voor het eerst te zien. “Of ze gaan winnen tegen Tunesië? Ik hoop het. We moeten positief zijn.” Het zou zo maar een antwoord van Roberto Martinez kunnen zijn. Ook toen ze er plagerig op werd gewezen dat het toch spijtig was dat ‘haar’ Schotland zich niet had kunnen kwalificer­en, antwoordde ze met een glimlacht. “Hey listen, one day we will be in the World Cup.” En weg was ze. Met in haar zog de hele Belgische delegatie. Daarbij ook Katrin Kerkhofs, mevrouw Dries Mertens, en haar goede vriendin Sophie M’Sallem. Kerkhofs had minder zin om te praten. “Een beetje ziekjes”, zuchtte ze. De prangende vragen over het nieuwe blonde kapsel van haar voetballen­de Duivel werden helaas afgewimpel­d. “Waarom hij zijn haar geblondeer­d heeft? Dat moet je hem zelf vragen.” Op onze “we hebben gehoord dat je wel fan bent van zijn blonde kopje”, volgde een veelbeteke­nende draai met de ogen.

Ribbetjes en satés

Niet alle 112 gasten van de Rode Duivels arriveerde­n gisteren tezamen in Moskou. Onder meer de families van Thibaut Courtois en Toby Alderweire­ld landden gisteren ongeveer tegelijker­tijd op de andere grote luchthaven van Moskou en ook vandaag komen er nog flink wat familieled­en toe. Zij trekken rechtstree­ks vanuit de luchthaven met het openbaar vervoer naar het stadion.

Na de match tegen Tunesië worden de Rode Duivels dan eindelijk herenigd met hun familie. Dit weekend staan een grote gezamenlij­ke barbecue en een familiedag op het programma. Met een mogelijke zes op zes en de kwalificat­ie op zak zullen de ribbetjes en satés ongetwijfe­ld nóg beter smaken.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium