Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bedankt, Inter!”

Radja Nainggolan geeft na transfer toe dat hij liever bij AS Roma was gebleven

- FRANK BUYSE

“Bedankt Inter, jij wilde mij meer dan wie ook!” En dus meer dan AS Roma zelf. In een interview in de ‘Gazetta dello Sport’ bevestigt Radja Nainggolan wat iedereen vermoedde: AS Roma wilde af van de balorige Ninja. En liet daarom zelfs zijn prijs zakken van 40 miljoen euro naar 24 miljoen, wel met twee spelers erbovenop.

Het kan nog duidelijke­r. “De keuze om Roma te verlaten was niet de mijne, het is een beslissing van de club en die moet ik respectere­n”, aldus nog Nainggolan in de Italiaanse sportkrant. Zijn handtekeni­ng voor Inter was dus allesbehal­ve van ganser harte – hoe gaan de Inter-supporters daar op reageren? Maar dat de sportief directeur van AS Roma de sterkhoude­r van zijn ploeg (en ook de derde best betaalde) niet alleen door de financiële problemen van de Gialloross­i, maar ook door Radja’s ‘afwijkend’ gedrag naar de uitgang heeft geduwd is nu wel zonneklaar. Hij was nochtans God in Rome, ongemeen populair bij de fans. Dat klonk onder Romeinen zo: “Hij mag dan geboren zijn in België, eigenlijk is hij een Romein. Radja houdt van de club, de stad, van ons. En wij van hem. Noi non ti lasceremo mai, nooit zullen we je verlaten.”

Het leek er tot enkele weken dan ook nog op dat de Belg hen ook nooit meer zou verlaten. Zelfs Madrid en vooral Chelsea hadden hem eerder niet kunnen verleiden.

“Elk moment dat ik in de Romeinse kleuren heb meegemaakt, zal ik in mijn hart meedragen”, gaf hij gisteren nog mee. Maar de liefde van sportief directeur Monchi was over. De uitdagende Snapchat, een filmpje waarin hij rokend, drinkend, vloekend – La Gazzetta dello Sport censureerd­e zelfs een fragment – en zelfs lallend: “ik ben zat!”, nieuwjaar vierde, was er te veel aan. De club gaf hem een boete van meer dan 100.000 euro, (een deel van) de fans noemden hem “een kind van 30” en jouwden hem de volgende match, verbannen naar de tribune, uit.En Monchi ging marchander­en. Eerst in China, maar 40 miljoen euro was zelfs voor Guangzhou Evergrande te veel. Toen evenwel in Milaan duidelijk werd dat Nainggolan deze keer wel haalbaar was (vorig seizoen al wilde zijn ex-coach bij AS Roma Luciano Spalletti hem) duwden de Interista, ook al door Financial Fairplay-regels geplaagd, deze keer door. De transfer werd uiteindeli­jk afgeklokt op 24 miljoen euro , plus verdediger Santon, plus het jonge talent Zaniolo. Het gerucht dat Nainggolan een week geleden in een restaurant Interfans toeriep “Tot bij Inter”, deed hij nog wel snel af als “nonsens”, maar dat had zijn reden. De transfer kan door de FFP pas op 1 juli worden geofficial­iseerd, na een kapitaalsv­erhoging van 45 miljoen euro op 30 juni. Maar Radja is van Inter. Ciao bella Roma. Het is niet met veel goesting. Maar wellicht wel met veel revanchege­dachten.

 ?? FOTO RR ?? In de Gazetta dello Sport bevestigt Nainggolan wat iedereen vermoedde: AS Roma wilde af van de balorige Ninja.
FOTO RR In de Gazetta dello Sport bevestigt Nainggolan wat iedereen vermoedde: AS Roma wilde af van de balorige Ninja.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium