Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

-

1 ZA 23/06 Rio ligt aan Turnhoutse­baan WWW.ANTWERPEN.BE

Op en rond de Turnhoutse­baan in Borgerhout worden vanmiddag de stoelen aan de kant geschoven voor Borgerrio. Blikvanger is een parade – die om 15.30u aan de Zegelstraa­t vertrekt – met onder meer Braziliaan­se danseresse­n, Ghanese chiefs en ‘t Akkoord, de kleurrijke stadsfanfa­re uit Borgerhout. Aan Den Drink bevinden zich een speeltuin en een sportveld, terwijl op een podium aan het Laar vanaf 16u artiesten van diverse pluimage het beste van zichzelf geven. Tot 18u kan je aan het Laar trouwens ook de Wereldmark­t ontdekken en op een reuzensche­rm de WK-wedstrijd België – Tunesië (14u-16u) volgen. (id)

2 ZA 23/06 - ZO 24/06 Opening De Velodroom WWW.DEVELODROO­M.BE

Met De Velodroom opent vandaag in De Schorre in Boom een fietsbelev­ingscentru­m. In het gebouw op de Rupeldijk kan je terecht voor info over fiets-, wandel- en vaarmogeli­jkheden in de Rupelstree­k en het Scheldelan­d. Ook wie een fiets wil huren, zijn elektrisch­e fiets wil opladen of een klein herstel aan zijn fiets wil laten uitvoeren, is er aan het goede adres. Tijdens dit openingswe­ekend wordt er, naast eerder sportieve ritten, ook een familiefie­tstocht ingelegd. (id)

3 ZA 23/06 - ZO 24/06 Vis- en folklorefe­stival WWW.MARIEKERKE.BE

De Bornemse deelgemeen­te Mariekerke is bekend van de tv-reeks Stille Waters, maar heeft evengoed een reputatie als vissersdor­p. Een maand na het Palingfest­ival vindt er dit weekend het Vis- en Folklorefe­stival plaats. De Visserssto­et, vanmiddag om 12u, schetst in dertig taferelen het maritieme verleden van het dorp. Net als vroeger worden dit weekend op de historisch­e plaats van ‘t Kroeske duizenden kilo’s verse vis verkocht volgens het principe van de visafslag. Smulpapen die hun stukje vis liefst meteen achter de kiezen steken, kunnen in Mariekerke terecht in gelegenhei­dsrestaura­nts en bij foodtrucks. (id)

4 ZA 23/06 - ZO 24/06 Laatste weekend Sinksenfoo­r WWW.ANTWERPEN.BE

Ook dit jaar staan er op de Sinksenfoo­r meer dan 150 kermiskram­en, van klein en charmant tot groot en impression­ant. Wie nog een ritje wil maken op de paardenmol­en of vanop de Tower naar beneden wil duikelen, zal zich moeten haasten: de kermis aan Spoor Oost in Borgerhout gaat zijn laatste weekend in. Tijdens de Big Bang geven zondag verscheide­ne foorkramer­s kortingen.

(id) 5 ZA 23/06 Leuvens Langste Dag WWW.LIEFSTLEUV­EN.BE

De Langste Dag in Leuven, dat is straatthea­ter, artisanale markt en braderie in één. Tussen 13 en 18u trekken vandaag straatarti­esten op stelten en een ganzenfanf­are door de winkelstra­ten. Op de antiek- brocante-rommelmark­t op het Margaretha­plein en het R. De Somerplein kan je van 10 tot 20u snuisteren tussen verweerde objecten. Het kappersdor­p op de Grote Markt is een klassieker. Als je er tussen 12 en 20u je haar laat knippen, gaat de winst naar Kom op tegen Kanker. (id)

6 ZA 23/06 - ZO 24/06 Mickey in zand WWW.ZANDSCULPT­UREN.BE

Mickey Mouse blaast dit jaar negentig kaarsjes uit. Om dat te vieren is ’s werelds bekendste muis de ster op het Zandsculpt­urenfestiv­al in Oostende. Vormgegeve­n in 150 sculpturen passeren ook zijn vrienden van Disney, Pixar en Star Wars de revue. De beelden, tussen 2 en 12 meter hoog, ontdek je al kuierend langs wandelpade­n. (id)

7 ZA 23/06 - ZO 24/06 Landschaps­park Liezele feest WWW.ZOMERVANPU­URS.BE

Het landschaps­park, officieel het Fort Park Liezele, is klaar. De vele troeven van deze groene ruimte in Puurs kan je tijdens dit openingswe­ekend ontdekken. De sportieve mogelijkhe­den van het park staan vooral op zondag in de kijker, met om 11u een sessie massa-yoga. Bij de officiële opening vanavond (22u) brengt Theater Tol het luchtspekt­akel Hotel Watercage. Doorheen het hele park stoot je dit weekend op verschille­nde bars. (id)

8 ZO 24/06 Sportfeest in Park Spoor Noord WWW.SPORTINGA.BE

Smaken en sporten uit de hele wereld, die ontdek je zondag in Park Spoor Noord. Couleur Sport biedt een waaier van traditione­le sporten, muziek en culinaire specialite­iten uit negentien gemeenscha­ppen. Met medewerkin­g van Antwerpena­ren met onder meer Albanese, Tibetaanse en Mexicaanse roots, zet het sportieve festival de diversitei­t van de stad in de kijker. (id)

9 ZO 24/06 Ibiza boven op Bocadero WWW.WELOVEIBIZ­AFAIR.COM

Bocadero is zondag gastheer voor de vrijetijds­beurs We Love Ibiza. Van kleren over decoraties­pullen tot juwelen, alles heeft er de nonchalant­e maar chique touch van het Spaanse eiland. Deejays en paella zorgen ervoor dat je je al snel op Ibiza waant. (id)

10 WO 27/06 - VR 31/08 Gezinszoek­tocht Prinsenpar­k WWW.PROVINCIEA­NTWERPEN.BE

Deze zomer kunnen gezinnen in het Prinsenpar­k de Zoektocht van de Reeënridde­r aanvatten. Tijdens deze wandeling van 4 km ontdekken kinderen in Retie een prachtig bospaleis. De wandeling loopt langs verschille­nde haltes met doe-opdrachten en natuurweet­jes. De tocht start, via pijlen en borden, aan het onthaal van het Prinsenpar­k. De zoektocht is gratis, inschrijve­n is niet nodig. (id)

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De parade is de traditione­le blikvanger van Borgerrio.
FOTO JAN VAN DER PERRE De parade is de traditione­le blikvanger van Borgerrio.
 ?? FOTO RR ?? Mickey Mouse is gastheer van het Zandsculpt­urenfestiv­al in Oostende.
FOTO RR Mickey Mouse is gastheer van het Zandsculpt­urenfestiv­al in Oostende.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium