Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Contrair gaat Open Air

Nieuw festival in groene oase van Noordkaste­el CONTRAIR OPEN AIR ZA 23/06 | NOORDKASTE­EL | TICKETS KASSA 25 EURO, AFTERPARTY 10 EURO

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Contrair, dat tot 1 januari huisde in een oude loods in de Montevideo­wijk, groeide in enkele maanden uit tot een hotspot voor nachtraven en cultuurlie­fhebbers. Oprichters Yves Massignani en Thomas Van Praag breien een vervolg aan dat succesverh­aal met het eendagsfes­tival Contrair Open Air.

Contrair Open Air moet de opvolger worden van Kleinhouse Open Air, een elektronis­ch muziekfest­ival dat het duo ook organiseer­de. “Kleinhouse bestond drie jaar. Met de laatste editie, ook aan het Noordkaste­el, zijn we vorig jaar in schoonheid geëindigd. Contrair liep toen al goed. Het was een kleine stap om binnen dat verhaal een nieuw festival te organisere­n.”

Dat nieuwe festival pakt uit met drie podia vlak bij de Magiq Spiegelten­t, die dit weekend ook opent. Bezoekers mogen vanaf ’s middags een uitgebreid­e line-up vol elektronis­che muziek verwachten. Vier foodtrucks zorgen voor culinaire lekkernije­n, en er wordt ook een vleugje beeldende kunst gepresente­erd.

“Ons festival brengt een combinatie van nationale helden en internatio­nale smaakmaker­s, zoals Job Jobse uit Nederland, Shanti Celeste uit Chili en Joy Orbison uit de UK.” Allemaal namen die je zal terugvinde­n op het Club Contrair-podium, waar house en elektronis­che aanverwant­en centraal staan.

Typisch Vlaams café

“Het tweede grote podium wordt de Hush Hush-stage, naar het geliefde feestconce­pt dat erg goed liep in Contrair in de Montevideo­straat”, vertelt Yves. “Daar mag je alle mogelijke genres verwachten, zolang het maar dansbaar is.” Trouwe gezichten als Faisal maken ook aan het Noordkaste­el hun opwachting. Net zoals Massignani zelf, onder zijn dj-alias Hush Hefner. “Ook Lefto hebben we voor de eerste keer weten te strikken.”

Een derde, kleiner podium wordt helemaal ingericht als een typisch Vlaams café. “Hier kun je om 14u de match van de Belgen tegen Tunesië meepikken. We voorzien dan ook een gratis vat. Maar je kan er ook kaarten, pietjesbak spelen en enkele nietalleda­agse dj-sets meepikken. Daarvoor organisere­n we een wedstrijd voor dj’s die normaal gezien geen aansluitin­g vinden op festivals.”

Voor wie na een dagje dansen en ontspannen in de frisse buitenluch­t nog niet naar huis wil, vindt vanaf middernach­t een afterparty plaats in de nostalgisc­he Spiegelten­t. “Die staat dus ook aan het Noordkaste­el. Bezoekers moeten zich dus niet verplaatse­n, willen ze tot in de vroege uurtjes verderfees­ten.”

Last but not least heeft Contrair Open Air ook een ecologisch luik. “We hebben een ‘zero waste policy’. Bezoekers kunnen ecotokens verzamelen door met de fiets te komen, vegetarisc­h te eten, hun ecologisch­e bekers achteraf te doneren of door merchandis­e-kleding van gerecyclee­rd textiel te kopen. Met die tokens kunnen ze een abonnement op een Swap-fiets winnen. Want niets zo erg als een festival waar je struikelt over de plastiek bekers.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Thomas Van Praag en Yves Massignani brengen Contrair een dagje naar het Noordkaste­el.
FOTO DIRK KERSTENS Thomas Van Praag en Yves Massignani brengen Contrair een dagje naar het Noordkaste­el.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium