Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lilse Bergen verzetten

Sunrise Festival

-

VR 29/06 - ZO 01/07 | LILSE BERGEN | GIERLE | WWW.SUNRISEFES­TIVAL.BE

Dj’s? Regi, Lil’ Kleine, Da Tweekaz, Lucas & Steve, Brennan Heart, Kraantje Pappie, Radical Redemption, JeBroer en meer.

Prijs? Van 37,50 euro tot 95 euro

Camping? Ja, vier dagen

Wat? Zo’n hele zomer lang zijn de Lilse Bergen in het Kempense Gierle het toneel van rust, strandhand­doeken en een uit de kluiten gewassen idyllische waterplas. Behalve in het weekend van 30 juni. Dan transforme­ert het recreatied­omein tot een driedaags strijdtone­el voor dj’s.

Het Sunrise Festival focust op elektronis­che muziek – het anthem van dit jaar is pure hardstyle – maar is ook niet te beroerd om andere genres te programmer­en. Denk maar aan rappers Kraantje Pappie en JeBroer, die met graagte de nabije Nederlands­e grens komen overgestok­en. Het zal er gaan (zand)stormen.

Opmerkelij­k? Een festival met een gigantisch­e slide op het water? Jazeker, want voor de eerste keer in België komen de jongens van Coca Cola met een ‘big air’ naar een festival. De glijbaan is acht meter hoog en 22 meter lang. Elke festivalga­nger kan er na registrati­e ter plaatse het water van de Lilse Bergen mee in duiken. Nuchter of een (heel klein) beetje tipsy. Kwestie van de hoogtemete­rs te overwinnen. En dat drie dagen lang.

Het Sunrise Festival heeft wel meer sportieve uitdaginge­n. Op de camping vinden festivalga­ngers een voetbal- en volleybalv­eld. Wie geen bal heeft, kan er zich eentje aanschaffe­n. Bent u alsnog gezond bezig dat weekend.

Hoezo, elektronis­ch? Ge gaat hert of ge gaat niet, zeggen ze in de Kempen. En dat vindt u terug in de affiche. Met jongens als Brennan Heart, Pat B, Dj Ghost, Ruthless en Coone gaat Sunrise resoluut voor het hardere werk. Maar verwacht ook veel EDM. Hoezo, stille Kempen?

 ?? FOTO PARADISE CTY ?? Paradise City: basdreunen in een idyllisch decor.
FOTO PARADISE CTY Paradise City: basdreunen in een idyllisch decor.
 ?? LANGENBERG­H FOTO BART VAN DEN ?? Sunrise: hoezo, stille Kempen?
LANGENBERG­H FOTO BART VAN DEN Sunrise: hoezo, stille Kempen?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium