Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen bal op de tv

-

Het zijn helse tijden voor de niet-voetbalmin­nende tv-kijker die graag thuis zi(e)t. Nu Peter en Kobe elkaar binnengedr­aaid hebben, Leo halfdood is achtergela­ten en Mayra levend dreigt te verbranden – het zal haar leren, zomaar baby’s verwissele­n – zit het voorjaar er officieel op. Dat wil zeggen: enkel nog herhalinge­n, enkel nog herhalinge­n, tvfilms en Met vier in bed. Geen bal te zien dus.

En net daar wringt de shoe. Want er zijn alléén nog maar ballen te zien. Voor een voetbalfre­ak als ik: smullen! Voor een hater van de belangrijk­ste bijzaak ter wereld: een maand ellende. Eén trekt volop de WK-kaart, met uitzending­en de klok rond. Drie matchen per dag, omkaderend­e programma’s, Villa Sporza (een samenvatte­nde talkshow met de matchen van de dag geanalysee­rd door de gerecyclee­rde gasten van de dag en de Rode Duivel van de dag in gesprek met Ruben Van Gucht – of was het omgekeerd?) en… een herhaling van Villa Sporza.

Tussendoor zijn er nog nieuwsuitz­endingen, met uiteraard een stevige brok WK-nieuws. Je zou voor minder uitkijken naar de Ronde van Frankrijk en de toeristisc­he mijmeringe­n van Michel Wuyts en José De Cauwer. In Rusland zitten voor de VRT naar goede gewoonte Frank Raes en co voor deskundig commentaar. De ene net iets meer vervloekt dan de andere door de Belgische voetbalfan. Frank Raes is te oud, Filip Joos te encycloped­isch, Peter Vandenbemp­t te hevig, Stef Wynants te pessimisti­sch en Eddy Demarez te Eddy Demarez. En zo heeft iedereen zijn of haar favorietje. Maar vooral: zijn of haar favoriete pispaal. Maar of het nu Joos, Raes of zelfs Demarez is die zijn stem schor roept tijdens godbetert Denemarken - Australië of zich van speler vergist tijdens Iran Saudi-Arabië, ik zal een maand lang voor een televisie te vinden zijn; thuis, op het werk of op groot scherm in het Antwerpse. En nadat België op 15 juli de wereldbeke­r in de lucht heeft gestoken, is het opnieuw uitkijken naar het najaar. Want we willen óók zo snel mogelijk weten of Peter en Kobe echt gevoelens hebben voor elkaar, hoe dood Leo nu echt is en of Waldek die heks Jeanne d’Arc-gewijs zal laten branden in de hel. Die plek waar de niet-voetbalmin­nende tv-kijker zich dezer dagen waant.

 ?? Villa Sporza. FOTO VRT ?? Analisten Heleen Jaques en Geert De Vlieger fileren de gespeelde matchen in
Villa Sporza. FOTO VRT Analisten Heleen Jaques en Geert De Vlieger fileren de gespeelde matchen in
 ??  ?? Tv vAN THIJS DEN BOS Thijs Van den Bos zapt zich elke week een weg door het tv-landschap
Tv vAN THIJS DEN BOS Thijs Van den Bos zapt zich elke week een weg door het tv-landschap

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium