Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heb nu een ploegmaat naast mij”

Serge Pauwels is gemotiveer­der dan ooit

-

Vanuit het Italiaanse Lucca, waar hij de Tour voorbereid­t, liet Serge Pauwels weten dat hij zondag met de nodige ambitie aan de start van het BK komt.

“Ik ken het parcours van Binche niet echt en ik zal het ook niet meer gaan verkennen, maar naar wat ik ervan vernomen heb, wordt het vooral iets voor de klassieke renners”, aldus de 34-jarige Edegemnaar. “Wat niet wil zeggen dat ik totaal geen kans maak. Het zal wel allemaal wat moeten meezitten als ik tot het einde wil meespelen voor de driekleur. Groot verschil met de vorige jaren is dat ik nu wel kan rekenen op een ploegmaat. En wat voor één! Julien Vermote is iemand die elke renner naast zich wil. De omloop past eigenlijk nog beter bij hem en dus zal het erop aankomen dat er een goeie verstandho­uding tussen ons beiden is.”

“Het BK is traditione­el een van de lastigste wedstrijde­n van het seizoen. Voor mij is het tegelijker­tijd een heel goeie test zo dicht tegen de Tour. Ik start zonder druk. Mijn seizoen staat of valt niet met een goeie uitslag op het BK. Als ik zelf ver kan geraken, zal ik die kans niet laten liggen. Kan ik nuttig zijn in dienst van Vermote, ook goed dan.”

“De Tour is en blijft het hoogtepunt van het seizoen voor mij. Enkel jammer dat de start met een week verlaat is, want dat komt minder goed uit voor mijn Italiaanse stage. Nu moet ik volgende week nog eens vijf dagen terug naar Lucca om helemaal klaar te zijn voor Frankrijk. Eindelijk een ritzege proberen binnenhale­n, blijft mijn grote doel. Maar eerst ga ik zondag proberen te schitteren in Binche.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium