Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drie zussen Druyts, Demmy, Jessy en Kelly, zijn het er roerend over eens “Moeten D'Hoore proberen kwijt te spelen”

-

Met Demmy, Jessy en Kelly staan er zondag drie van de vier fietsende zussen Druyts aan de start van het BK. Enkel Lenny ontbreekt door een aanslepend­e blessure. Kelly lijkt over de beste troeven te beschikken om zich tot nationaal kampioene te kronen.

“Ik denk dat het een mooi kampioensc­hap kan worden”, steekt Jessy (24) van wal. “Heel wat meisjes verkeren in een goede conditie en liggen erop gebrand om in het kampioensc­hap hun slag thuis te halen. Omdat we maar met drie rensters van onze ploeg aan de start komen, is het zeker niet aan ons om de wedstrijd te maken en kan ik mijn eigen ding doen. Ik moet er vooral voor zorgen dat ik mee ben als er een groep met redelijk wat favorieten zou wegrijden. Ik verwacht dat de grotere ploegen de koers hard zullen willen maken omdat er weinigen op een spurt uit zijn. Als Jolien D'Hoore daar bij is, maken weinigen een kans en dus zal er wellicht alles aan gedaan worden om haar kwijt te spelen.”

De vier zussen maken sinds dit seizoen niet langer deel uit van dezelfde ploeg. Jessy rijdt voor ExperzaFoo­tlogix, terwijl de andere twee voor Doltcini-Van Eyck rijden. Wat als het bijvoorbee­ld tot een spurt komt waar Jessy en Kelly deel van uitmaken? “Die kans bestaat want ik verwacht een spurt met een kleine groep voor de titel. Tegen Kelly maak ik in normale omstandigh­eden geen kans in de spurt. Als ik me nog goed voel, zal ik mijn eigen kans gaan, maar als ik door mijn beste krachten heen zit, kan ik overwegen om voor haar de spurt aan te trekken. Dat zal het verloop van de wedstrijd wel uitmaken”, aldus Jessy. Demmy (22) zit met een pak vraagteken­s. “Ik kreeg de voorbije week af te rekenen met een keelontste­king waardoor ik moest afzeggen voor het BK tijdrijden. Ik moest antibiotic­a slikken en dat is uiteraard niet ideaal in het vooruitzic­ht van een BK. Ik weet pas zaterdagav­ond wat de ploegstrat­egie zal worden. Kelly kan het afmaken in de spurt, maar er zijn nog meisjes die in goeden doen zijn. We zullen het dus slim moeten aanpakken. Ik verwacht voor mezelf een rol in dienst van de ploeg.” Kelly (28) kwam vorige week in de wedstrijd in Erembodege­m ten val en hield daar een gezwollen elleboog en rugpijn aan over. “De kinesist had de voorbije dagen wat oplapwerk. Ik hoop er zondag niet veel hinder meer van te ondervinde­n. Ik ken het parcours en het zal de opeenvolgi­ng van klimmetjes worden die het lastig maakt. D'Hoore kwijtspele­n zal moeilijk worden, maar we moeten haar minstens zo veel mogelijk proberen af te matten. We zullen met onze ploeg dus initiatief moeten nemen. Alleen op die manier maak ik een kans op de titel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium