Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Podium halen moet kunnen”

Veldrijder Wietse Bosmans doet gooi naar nationale titel

-

Wietse Bosmans had zondag als eliterenne­r aan de start kunnen staan van het BK in Binche, maar hij kiest ervoor om in het Waalse Malmédy de strijd aan te gaan voor de driekleur in het BK mountainbi­ke marathon.

“Ik neem zoals heel wat andere veldrijder­s in de zomer vaak deel aan mountainbi­kewedstrij­den”, vertelt de 26-jarige Kalmthoute­naar. “Ik rijd vooral wedstrijde­n over lange afstand. Zo heb ik de marathon die nu zondag in Malmédy gereden wordt, vorig jaar gewonnen. Alleen gold die toen niet als nationale titelrace. Die werd eind augustus in Bouillon gereden, maar ik nam niet deel omdat die wedstrijd te dicht viel bij de start van het veldritsei­zoen. Nu telt de wedstrijd in Malmédy wel als BK, vandaar dat ik met ambitie naar daar afzak. Ik ken het parcours vrij goed, want in 2013 reed ik er mijn eerste wedstrijd op de mountainbi­ke en toen won ik ook.”

“De wedstrijd gaat over 130 kilometer en loopt grotendeel­s door de Hoge Venen. Als zwaarste concurrent­en tip ik op Frans Claes, die de Cape Epic in Zuid-Afrika reed, Joris Massaer, die een echte specialist is, en uiteraard ook de 42-jarige Roel Paulissen, die zijn titel van vorig jaar verdedigt. Tegen hem heb ik nog nooit gereden. Paulissen start uiteraard als de grote favoriet.” “Met mijn conditie gaat het de goede kant op. In de Belgian Marathon Challenge, een zware driedaagse half mei, pakte ik een derde en een zesde plaats, maar ik sta nu een pak verder. Als ik gespaard blijf van materiële pech, moet ik een kans maken om mee te spelen voor een podiumplaa­ts.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium