Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nostalgisc­he derby op VDP

Ontmoeting tussen oudspelers van Beerschot en Berchem

-

Wie houdt van een nostalgisc­h potje voetbal tussen oud-spelers van Beerschot en Berchem Sport, moet vandaag om 12 uur op de terreinen van VDP aan de Meylweg 52 in Kontich zijn.

Beerschott­er en gewezen doelman Nicky Schippers en Berchemboy Rudi Milonton sloegen de handen in elkaar en organiseer­den een wedstrijdj­e tussen oude gloriën van beide clubs.

“In de jeugdreeks­en speelden we met onze respectiev­elijke ploegen vaak legendaris­che wedstrijde­n tegen elkaar”, legt Milonton uit. “Nicky en ik wonen in elkaars buurt. Telkens we elkaar tegen het lijf liepen, opperden we het idee om het met onze jeugdvrien­den van toen nog eens tegen elkaar op te nemen, zoals in die goede oude tijd. Toevallig ontmoetten we elkaar tijdens onze vakantie op Kreta. Daar werden die dromen echt concreet, met als gevolg dat we zaterdag op en rond het kunstgras van VDP Sport vanaf 12 uur iedereen verwachten die nog eens in het verleden wil duiken.”

Voor Beerschot worden oud-spelers als Nicky Schippers, Eric Van Coillie, Jempi Andries, Eddy, Marc, Jaric en Matthias Schaessens, Alex Camerman, Jos Van Pelt, Paul Lambert, Ignace Suply, Paul Beloy en vele anderen aangekondi­gd. Van de kant van Berchem zegden jongens als Robert Van de Sompel, Eddy Crockaert, Patrick De Ruyter, Thierry Hellemans, Rudi Godzen, Alain Zagers, Pascal Van Ginniken en meerdere anderen toe.

“Het wordt een match van zeven tegen zeven, met de nodige vervanging­en en waarbij Peter Claessens één helft de kleuren van Berchem en één helft die van Beerschot zal verdedigen,” aldus Milonton.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium