Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zonder liesproble­men verwacht ik sterke tijden”

Spurter Victor Hofmans staat voor belangrijk­e test

-

Voor Victor Hofmans breken de belangrijk­ste weekends van het seizoen aan. Eén week voor de Flanders Cup voor eigen club in Merksem (1 juli) en twee weken voor het BK (7-8 juli) wil de spurter zondag een stevige test houden op de Flanders Cup van Lokeren.

Na enkele weken zonder competitie kruipt Hofmans zondag opnieuw in de startblokk­en. De vice-Belgisch kampioen 200 meter staat er ingeschrev­en voor de 100 en de 200 meter.

“De examens waren redelijk vroeg gedaan. Ik zit al een weekje terug in het normale ritme en ik kan weer normaal trainen”, zegt de Oelegemnaa­r. “Momenteel ondervind ik wel wat last aan de lies. Als ik dat onder controle krijg, kan er misschien een beste seizoenspr­estatie uitkomen. Hoe het met de lies echt gesteld is, zal ik pas zondag weten. De evolutie van dat probleempj­e zal veel bepalen. Ik liet al een echo nemen. Daarop was te zien dat alles nog aan elkaar hangt. Heel ernstig is het dus hopelijk niet.” Begin juli wil de spurter van OLSE zijn topniveau halen.

“De snelheid zit normaal tot goed. Er komen nu drie zeer drukke weken aan. Eerst Lokeren, dan de Grand Prix Mingels in Brussel op 30 juni, één dag later de Flanders Cup voor eigen volk in Merksem en het weekend erna is er al het BK. Wie weet zit er op één van die races een klein persoonlij­k record in. Ik wil toewerken naar mijn record op de

200 meter van 21”30. Ik voel me momenteel capabel om onder de

21”40 te lopen. Toch zeker als de wind- en weersomsta­ndigheden wat meezitten. Zeker voor eigen club in Merksem of op het BK kan er dan een mooie tijd uitkomen. De duik onder de 21 seconden zie ik dit seizoen nog niet gebeuren.”

“Ik kom uit een tamelijk drukke periode met veel beslommeri­ngen, schoolwerk, deadlines, enzovoort. De 20'er zal eerder voor volgend jaar zijn. Hopelijk kan ik nu de komende weken bevestigen wat ik hier allemaal heb verteld”, aldus de

24-jarige spurter, die op 19 mei nog Vlaams kampioen 200 meter werd in 21”45.

Ook twee andere Antwerpse spurtkanon­nen trekken naar de Flanders Cup in Lokeren. De bronzen medaillewi­nnaar van het VK op de 100 meter Maarten Saerens (100 en

200 meter) en Vice-Vlaams kampioen 200 meter Wilrijkena­ar Christian Iguacel (100 meter), kunnen er de examenstre­ss van zich af spurten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium