Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voorlopig geen huizen op plein Bogaerevel­den

Schepen Van Staeyen: “Het draagvlak bleek te klein”

-

De gemeente Zandhoven heeft beslist om het nieuwe RUP (ruimtelijk uitvoering­splan) Bogaerevel­den stop te zetten. Het was de bedoeling om er het binnengebi­ed te ontwikkele­n, maar er kwam te veel tegenkanti­ng.

De beslissing werd donderdag meegedeeld in de gemeentera­ad en komt onverwacht, omdat de gemeente al tien jaar bezig was met de voorbereid­ende plannen. De familie die de gronden bezit, was zelf vragende partij.

“Op zich was dit een ideale plek voor inbreiding en verdichtin­g”, stelt schepen Steven Van Staeyen (CD&V). “Maar het draagvlak bleek te klein. Er zijn veel bezwaarsch­riften binnengeko­men en ook de Gecoro, de adviesraad voor ruimtelijk­e ordening op niveau van de gemeente, was tegen. Doorgaans volgen wij de ad- viezen van de Gecoro, vandaar deze beslissing om het RUP stop te zetten.”

Volgens oppositiep­artij N-VA werd die beslissing ook genomen omdat de gemeente er graag een percentage sociale woningen wilde, wat de eigenaar van de grond en blijkbaar veel bewoners uit de veeleer residentië­le wijk Bogaerevel­den niet zagen zitten. “Die brief van de eigenaar dat hij geen sociale woningbouw wilde, heeft ons inderdaad verrast, maar gaf niet de doorslag”, stelt schepen Van Staeyen. “Het recreatieg­ebied in het midden van de wijk was destijds een voorwaarde voor de goedkeurin­g van het bijzonder plan van aanleg voor de wijk Bogaerevel­den. Dat dit recreatieg­ebied nu bebouwd zou worden, stoorde veel omwonenden, en naar hun bezwaren hebben wij geluisterd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium