Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fotowinkel ontpopt zich tot creatieve hub

Twee nieuwkomer­s: design en biologisch­e dranken

- Www.intter.be www.ikhouvanfo­tografie.be www.elgustoloc­o.eu JAN BOEY

Sinds drie jaar heeft fotografe Kristel Nijskens haar fotostudio De Loft in de Leopoldstr­aat 23. Vanaf vandaag, zaterdag, trekken twee andere creatieve ambachtsli­eden bij haar in. Intter maakt design met gerecyclee­rde materialen, El Gusto Loco werkt met biologisch­e dranken.

“Ik ben portret- en kunstfotog­rafe”, vertelt Kristel Nijskens. “Naast fotoshoots in mijn studio baat ik deze winkel voor fotoproduc­ten en pasfoto’s uit. Nu wordt mijn winkel een echte creatieve hub”, zegt ze.

Want vanaf vandaag deelt ze de ruimte met twee andere creatieve bedrijfjes. Het eerste is Intter, dat zich bezighoudt met interieurc­oncepten, design, verlichtin­g, recycle-art en decoratie. “Met gerecyclee­rde materialen maken Itte en Gunter nieuwe meubels en verlichtin­g. Zo krijgen oude theaterlam­pen een nieuw leven met ledverlich­ting en wordt afval, bougies van auto’s bijvoorbee­ld, verwerkt tot kapstokken. Deze creaties krijgen een plek in de winkel, waar ze bekeken én gekocht kunnen worden”, vertelt Kristel.

El Gusto Loco is dan weer bezig met biologisch­e levende dranken. “Het gaat om verfrissen­de probiotisc­he dranken met weinig suiker, die de immuniteit een boost geven, het lichaam ontgiften en de spijsverte­ring helpen.” Tijdens de (her)opening vandaag kunt u ze uitgebreid proeven en aankopen.

Als fotografe wil Kristel Nijskens de puurheid in mensen bovenhalen. “De twee nieuwkomer­s drijven op hetzelfde principe: pure ambachten. Die beleving wil ik in de vernieuwde winkel een plaats geven”, zegt ze.

Overigens zijn de foto’s van Kristel Nijskens deze zomer te bekijken op het biënnale-festival l’Ete des Portraits in het Franse Bourbon-Lancy (departemen­t Saôneet-Loire), waarvoor de fotografe voor de derde keer op rij werd geselectee­rd. In het najaar heeft ze in Boom drie tentoonste­llingen met eigen werk.

 ?? FOTO JB ?? Kristel Nijskens: “Ik wil pure ambachten een plaats geven in mijn winkel.”
FOTO JB Kristel Nijskens: “Ik wil pure ambachten een plaats geven in mijn winkel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium