Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Help! Hoe geraak ik waar zonder vliegtuig?

-

www.zomerzonde­rvliegen.be

Zomer zonder vliegen stelt de vanzelfspr­ekendheid van reizen met het vliegtuig in vraag. Op de site vind je info over de impact van vliegreize­n en ze wijzen je weg naar een tragere en minder vervuilend­e manier van reizen.

www.ouigo.com

Op deze site van de Franse Spoorwegen kan je lagekosttr­einen naar het zuiden van Frankrijk boeken. Bijvoorbee­ld vanuit Tourcoing, vlak over de grens bij Kortrijk. Als je op tijd boekt, reis je voor 10 euro naar Marseille.

www.treinreisw­inkel.nl

Hier vind je info over buitenland­se treinreize­n, met een aanbod aan voordelige tickets, rondreizen en vakanties. www.trainrail.eu is de Franse versie met treinticke­ts voor 24 landen.

www.eurail.com

De nachttrein­en zijn aan het uitsterven. Op deze website vind je de actuele lijst.

www.urlaubs-express.de

Sinds 2003 vertrekken er geen autoslaapt­reinen meer uit België. In Duitsland heb je nog een privémaats­chappij die ze aanbiedt, onder meer een lijn van Duitsland naar Verona.

www.61seat.com

Op deze site vind je info over treinreize­n over de hele wereld: van Londen tot Marrakesh of Kazachstan, of in Namibië en Bangladesh. De man achter deze site, Marc Smith, kiest bij al zijn reizen stoel nummer 61.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium