Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iéts kan Melania niet schelen. Maar wat?

-

Je hoort haar zelden praten, maar met haar vestimenta­ire keuzes spreekt Melania Trump wél. Alleen weet niemand wat de First Lady nu precies wil zeggen. “Het kan mij echt niet schelen. U wel?”, zei haar jasje van de Zara. Maar zijn het de migrantenk­inderen die ze ging bezoeken die haar koud laten? Of was het toch een modieuze middelving­er voor haar man?

Dat een Amerikaans­e presidents­vrouw – die tegelijk miljardair­svrouw is én een voormalig model dat bekend staat om haar dure modesmaak – een alledaags Zara-jasje draagt, is al een statement op zich. Dat ze het zo zonder nadenken uit haar kleerkast geplukt zou hebben, is dus nogal onwaarschi­jnlijk. Nochtans is dat precies wat de woordvoerd­er van Melania zegt. “Het is een jasje. Er was geen verborgen boodschap.” In dat geval was haar kledingkeu­ze wel erg ondoordach­t. Ze droeg het op haar weg naar Texas, waar ze migrantenk­inderen zou bezoeken die aan de grens gescheiden werden van hun ouders. De witte boodschap op de kaki vest zou bot kunnen overkomen. En zo zagen veel twitteraar­s en commentato­ren het. Melania Trump geeft geen zier om die kinderen, en dat laat ze duidelijk merken, vonden zij. Nochtans had de First Lady zich eerder deze week in een zeldzaam statement uitgesprok­en tegen het beleid van echtgenoot-president Donald Trump om kinderen bij de Mexicaans-Amerikaans­e grens te

scheiden van hun migranteno­uders.

Daarbij deed ze de jas uit bij haar eigenlijke bezoek aan die kinderen. En trok ze die weer aan bij de terugreis. Toen de storm rond haar vest-met-boodschap al urenlang woedde. Wat het nog onwaarschi­jnlijker maakte dat ze die zomaar zonder reden droeg.

Houthakker­shemd

Nog een theorie zegt dat de boodschap precies voor manlief was bedoeld. De presidents­vrouw gaat in tegen het beleid van de president. Hij kan daar niet mee lachen, maar dat kan haar niets schelen. Melania werpt voortduren­d beteuterde blikken, en ze ontrukt zich al eens aan de hand van haar man. Veel waarnemers lezen daarin dat ze gevangen zit in een ongelukkig huwelijk, en ze zien wel wat in deze hypothese. Of wilde Melania er toch gewoon gewoner uitzien? Ze kreeg immers al bakken kritiek omdat ze een houthakker­shemd van 1.200 euro droeg om te tuinieren.

 ?? FOTO REUTERS ?? De (goedkope) jas van Zara waar de hele heisa mee begon.
FOTO REUTERS De (goedkope) jas van Zara waar de hele heisa mee begon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium