Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb hen kunnen danken voor de muziek”

Anton Belousow is dol op gesprekjes met artiesten

-

Anton Belousow (28) uit de Duitse stad Mannheim heeft op Graspop een handtekeni­ng van de Amerikaans­e punkband Anti-Flag gekregen. “Hoe kort het gesprek ook was, ik heb het gevoel dat ik deze mensen nu een beetje ken”, zegt Anton.

Het zijn niet de grootste bands die handtekeni­ngen uitdelen op Graspop. “Dat is logisch. Als Iron Maiden dat zou doen, zou de wachtrij het hele festivalte­rrein in beslag nemen”, zegt Anton. “Maar kleinere bands zoals AntiFlag doen het wel. Ik ben een ongeloofli­jk grote fan van hun muziek. Ze zijn de beste punkrockba­nd ter wereld.”

Elkaar bedankt

“Ik heb twee minuten met de groepslede­n kunnen praten”, zegt Anton. “Dat is kort, maar toch heb ik het gevoel dat ik de groepslede­n nu een beetje ken. En we hebben elkaar vooral bedankt. Zij waren blij dat ik speciaal voor hen vanuit Duitsland gekomen ben, en ik heb hen bedankt voor de schitteren­de muziek waarmee ze mijn leven beter maken.” “Door die korte gesprekjes heb ik het gevoel dat ik meer betrokken ben bij de muziek van Anti-Flag. Ik kan me nu voorstelle­n welke persoonlij­kheden achter de plaat zitten die ik thuis opzet.” Anton loopt op Graspop rond als een eenhoorn. “Dit pak is vooral een middel om de enige band die nog beter is dan Anti-Flag te promoten: Iron Maiden. Ik heb hun naam er dan ook op geschreven”, zegt de Duitser.

“Iron Maiden is een van de redenen waarom ik van Duitsland naar Dessel ben afgereisd. In Duitsland hebben we ook grote metalfesti­vals, maar de affiche van Graspop is onklopbaar. Wie zowel Iron Maiden, Ozzy Osbourne als Guns N’ Roses kan strikken, behoort tot de absolute top van de muziekwere­ld.”

 ?? FOTO GIL PLAQUET ?? Anton Belousow loopt op Graspop rond als eenhoorn.
FOTO GIL PLAQUET Anton Belousow loopt op Graspop rond als eenhoorn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium