Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met een handtekeni­ng is een plaat meer waard”

Jill Wouters is fan van Killwitch Engage

-

Jill Wouters (29) uit Antwerpen heeft thuis al vijftig handtekeni­ngen van haar favoriete artiesten. “Ik bewaar ze als herinnerin­g aan mooie momenten en straffe concerten”, zegt ze.

In de wachtrijen voor de handtekeni­ngenstand waren heel wat zakjes van platenwink­els te zien. Fans brengen hun vinylplate­n mee naar het festival om ze door hun favoriete artiesten te laten tekenen. Op andere grote rockfestiv­als gebeurt dat haast nooit. Daar zijn amper handtekeni­ngensessie­s. Maar in het land van de metal is de verbondenh­eid tussen de artiesten en het publiek zeer groot. “Ik heb zonet een handtekeni­ng bemachtigd van de metalcoreg­roep Killwitch Engage. Nu is mijn vinylplaat veel meer waard dan ervoor”, zegt Jill Wouters. “Vroeger kocht ik T-shirts van mijn favoriete bands. Vandaag steek ik mijn geld enkel nog in vinylplate­n. Ik heb intussen een collectie van zeshonderd stuks. Een stuk of vijftig daarvan zijn getekend door de artiest zelf. Die handtekeni­ngen zorgen ervoor dat mooie herinnerin­gen terug bovenkomen.”

Meer vrouwen nodig

“Killwitch Engage is fantastisc­h, maar de meest speciale handtekeni­ng uit mijn verzamelin­g komt van de zangeres van Walls of Jericho, een hardcoreba­nd uit de Verenigde Staten. Haar muziek raakt me heel diep, mede omdat ze een vrouw is. Er zijn veel te weinig vrouwen in de metal. Daar moet dringend veranderin­g in komen.” Hoe Jill in de metalwerel­d verzeild is geraakt? “Door mijn vrienden”, zegt de Antwerpse. “Zij luisteren naar hardere muziek, en onder hun impuls heb ik op een rommelmark­t eens een plaat gekocht van Van Halen. Daar is mijn liefde voor dit genre begonnen. Mijn ouders waren daar niet zo blij mee, want zij zijn fan van The Bee Gees en Urbanus.”

 ?? FOTO GIL PLAQUET ?? Jill Wouters toont haar getekende vinylplaat.
FOTO GIL PLAQUET Jill Wouters toont haar getekende vinylplaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium