Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fans zijn er klaar voor, Duivels ook?

Met één been in tweede ronde bij winst tegen Tunesië

- PATRICK VAN DE PERRE

De Rode Duivels, of dan toch hun fans, hebben vrijdagavo­nd al een voorschot genomen op de echte wedstrijd van vandaag. De Belgische supporters speelden op het Rode Plein in Moskou een wedstrijdj­e tegen Tunesische fans. En ze wonnen met 5-4.

Dimitri Ramondino van het Edegemse reisbureau Travel2Gal­axy wil van het WK in Rusland een Belgisch feestje maken. Onder meer door een vriendscha­ppelijke wedstrijd te spelen tegen Tunesische fans. Tot zijn grote verbazing kreeg hij van de Russische autoriteit­en de toestemmin­g om de wedstrijd op het Rode Plein te spelen. Er werd in het hartje van de hoofdstad letterlijk een groene loper uitgerold voor de fans.

Kielse steun in Moskou

Als de wedstrijd tussen de fans een voorproefj­e was van wat Eden Hazard en zijn ploegmaten vandaag laten zien, ziet het er alvast goed uit. Aan doelpunten en sfeer

geen gebrek. De Belgische supporters wonnen de wedstrijd met 5-4. “Het was een pittige wedstrijd en we hebben onze overwinnin­g niet cadeau gekregen. Gelukkig hadden we met Hernan Losada een bijzondere troef op het veld staan”, zegt Dimitri Ramondino. De dit seizoen gestopte speler van KFCO Beerschot Wilrijk was in Rusland op bezoek om de wedstrijd van Argentinië tegen Kroatië bij te wonen. “Ik wist dat hij in Moskou zou zijn. En daarom hebben we hem gevraagd of hij met ons wilde meespelen. Hernan heeft niet gescoord, maar we hebben wel ondervonde­n dat hij een bijzondere voetballer is.”

Achthonder­d supporters

Toch vindt het echte hoogtepunt vandaag plaats. “Voor alle Belgische fans hebben we een ‘Moscow Meeting Point’ ingericht. Op die plek kunnen alle supporters van de Rode Duivels elkaar voor de wedstrijd van de Belgen ontmoeten. Zo hopen we dat Moskou toch een beetje in het rood van onze duivels kleurt”, zegt Dimitri Ramondino. Het aantal supporters dat de Rode Duivels ter plaatse komt aanmoedige­n is kleiner dan dat van veel andere landen die aan het WK deelnemen. “Ik schat het aantal Belgische supporters op ongeveer 2.400. Als we er daar zaterdag achthonder­d tot duizend van naar onze ontmoeting­splek kunnen krijgen, zijn we blij. Vrijdag na onze wedstrijd tegen Tunesië zaten er al ruim vierhonder­d Belgische supporters. Dat belooft, dus.” Voor de fans zijn er een paar extra lokmiddele­n voorzien om hen over de streep te trekken. “We hebben voor zowel vrijdag als zaterdag een aantal Antwerpse dj’s gepland die er ongetwijfe­ld een stevig Belgisch feestje van zullen maken.”

Dimitri Ramondino Fan Rode Duivels

“We hopen ruim achthonder­d FOTO RR fans naar ons Belgisch dorp in Moskou te lokken.”

 ?? FOTO PHOTONEWS ??
FOTO PHOTONEWS
 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Fans van de Rode Duivels in actie op het Rode Plein, waar voor de gelegenhei­d een groen grasveld was gelegd.
FOTO PHOTO NEWS Fans van de Rode Duivels in actie op het Rode Plein, waar voor de gelegenhei­d een groen grasveld was gelegd.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Voor deze fan is de wereldbeke­r al binnen.
FOTO PHOTO NEWS Voor deze fan is de wereldbeke­r al binnen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium