Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Droom van duizend voetballer­tjes spat uiteen

Stageweek bij Schalke 04 gaat niet door, ouders zijn 200 euro deelnamege­ld kwijt

- DIRK COOSEMANS KOEN VAN WAESBERGHE

Meer dan duizend voetballer­tjes van 33 Vlaamse clubs, waaronder enkele uit de Antwerpse regio, zijn diep teleurgest­eld. Hun gedroomde voetbalkam­p met bezoek aan het stadion van het roemrijke Schalke 04 gaat niet door wegens het vermoedeli­jke faillissem­ent van de organisato­r, de Nederlands­e firma Sporting Events. De spelertjes hadden al gereservee­rd en tot 200 euro betaald voor een vijfdaagse stage. Ze zijn wellicht hun geld kwijt en de stage komt er nooit.

Aan het orderboekj­e zal het niet gelegen hebben. Tot eind dit jaar zou Sporting Events meer dan honderd voetbalsta­ges verzorgen bij Nederlands­e jeugdclubs en bij 33 ploegen in Vlaanderen. De stages zouden worden gegeven door Nederlands­e trainers onder het goedkeuren­d oog van een jeugdcoörd­inator van Schalke 04, de topclub uit de Duitse Bundesliga waar Marc Wilmots en Emile Mpenza ooit nog speelden. Kers op de taart was een bezoek aan het stadion van Schalke, plus rondleidin­g en het eventueel bijwonen van een training van het team. De kinderen zouden ook een tenue van de Duitse club mee naar huis krijgen.

“Lijkt op fraude”

“Een droomweek voor elke jeugdvoetb­aller”, zegt Tom Degraeve, woordvoerd­er van KVV Zelzate, een van de 33 gedupeerde clubs. “We hebben meteen ingetekend, voor 200 euro per speler. We hadden meer dan veertig deelnemert­jes tussen 6 en 14. De ouders hebben al betaald. Alles samen zijn ze 8.000 euro kwijt.” “Dit is echt jammer”, zeggen Bryan Trappenier­s (14) en Joran Van Acker (12) van KVV Zelzate. “We keken zo uit naar onze trip naar Duitsland.”

De papa’s van de twee jongens, Jurgen Trappenier­s en Dimitri Van Acker, kunnen er niet mee lachen. “Dit is een schande. Het is zo bizar en zo plots allemaal dat het wel lijkt op fraude. Ons geld zijn we kwijt. Daarover was de mail duidelijk.”

De Nederlands­e firma Sporting Events heeft inderdaad een mail gestuurd.“Schalke 04 heeft besloten om het project Schalke auf Tournee met onmiddelli­jke ingang te stoppen. Het project was niet rendabel genoeg en daardoor ontving FC Schalke 04 te weinig en te laat inkomsten.” En verder: “Doordat het project stopt, zijn wij genoodzaak­t om ons bedrijf te staken en een faillissem­ent aan te vragen. Wij zijn namelijk niet in de mogelijkhe­id om alle deelnemers terug te betalen. Het spijt ons enorm. Wij hebben ons altijd met ziel en zaligheid ingezet voor het project, misschien niet goed en met onze gebreken, maar met alle goede bedoelinge­n en intenties. Voor vragen over uw deelnamege­ld verwijzen wij u naar de curator.”

Geen gehoor

De firma benadrukt nog dat het niet “haar keuze” was maar die van Schalke 04. Dat laatste wordt betwijfeld door verschille­nde clubs. “Er was nooit iets in orde. Geen eten, geen deftige trip naar Gelsenkirc­hen. Geen coaches. Het trok er niet op”, zegt Steven Woestenbor­ghs van SK Brecht, die absoluut niet tevreden was over een eerdere stage. We probeerden gisteren zowat alle telefoonnu­mmers gelinkt aan Sporting Events en Schalke auf Tournee. Steeds vielen we op een bandje: “We zijn er niet. U kan geen boodschap inspreken.” Ook de gedupeerde ouders en clubs trachtten al te bellen maar kregen nooit gehoor. Bij de Duitse topclub reageerde gisteren evenmin iemand.

 ?? FOTO KOEN VAN WAESBERGHE ?? Jurgen Trappenier­s en Dimitri Van Acker met hun zonen Bryan en Joran. Zij zien hun geld hoogstwaar­schijnlijk niet meer terug.
FOTO KOEN VAN WAESBERGHE Jurgen Trappenier­s en Dimitri Van Acker met hun zonen Bryan en Joran. Zij zien hun geld hoogstwaar­schijnlijk niet meer terug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium