Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mandataris N-VA wil Franstalig­e slogan in Antwerps shoppingce­nter weg ‘Allez Les Belges’ zorgt voor ophef

- FOTO PATRICK DE ROO

“Ik heb ondertusse­n Voorpost en het TAK op de hoogte gebracht”, zegt Eric Janssens. De man die voor N-VA in de districts- en provincier­aad zit, valt over de slogan ‘Allez les Belges’ die in het Grand Bazar Shopping Center in Antwerpen te zien is.

De slogan ‘Allez les Belges’ met een horizontaa­l voetbalvel­d als achtergron­d is een marketinga­ctie van het winkelcent­rum met als doel de Rode Duivels te steunen. En dat schiet bij Eric Janssens in het verkeerde keelgat.

“Een Franstalig­e slogan in een Vlaamse stad. In mijn jonge tijd was zoiets na een half uur al afgebroken. Nu gebeurt er niks. Tolerantie kan soms te ver gaan”, schrijft de politicus op zijn Facebookpa­gina.

De man krijgt bijval van partijgeno­ten én mandataris­sen. Sommigen willen de installati­e bekladden, anderen vernietige­n. Eric Janssens laat weten dat hij alvast het extreemrec­htse Voorpost en Taal Aktie Komitee (TAK) op de hoogte heeft gebracht.

“Populistis­ch”

Bij Grand Bazar Antwerp snappen ze de commotie niet. “Het is alleszins bedenkelij­k dat een politicus oproept om privé-eigendomme­n te vernielen. Ik vind het zeer populistis­ch om een onschuldig initiatief als dit aan te vallen”, zegt manager Steven Bervoets. “Dit is geen politiek of communauta­ir statement. Het is een actie waarmee we ons achter de Rode Duivels scharen, met een slogan die in heel België wordt gebruikt. Ik snap de commotie niet.”

Ondertusse­n hangt er in het winkelcent­rum ook een affiche, waarop het management de actie rond de Rode Duivels uitlegt. Mét een drietalige slogan.

 ??  ?? Een installati­e in Grand Bazar Antwerp is onderwerp van discussie. Een N-VA-politicus wil er Voorpost en TAK op afsturen.
Een installati­e in Grand Bazar Antwerp is onderwerp van discussie. Een N-VA-politicus wil er Voorpost en TAK op afsturen.
 ?? FOTO GVA ?? Het management geeft nu tekst en uitleg bij de actie.
FOTO GVA Het management geeft nu tekst en uitleg bij de actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium