Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bölöni vraagt dringend versterkin­g

Aanwinst Antoine Bernier scoort tweemaal

-

Antwerp won zijn eerste oefenwedst­rijd van de nieuwe campagne. In Hoogstrate­n kwam de Great Old elke helft met een verschille­nde ploeg op het veld. Aanwinst Bernier tekende voor twee goals. Tester Janvier maakte geen onuitwisba­re indruk. Coach Laszlo Bölöni beseft dat er voor de tweede opeenvolge­nde zomer nog erg veel werk aan de winkel is. “Ik herhaal wat ik eerder al zei: er moeten nog minstens vijf à zes échte versterkin­gen bij.”

Bölöni schonk zowat zijn hele kern speelminut­en, en dus zagen wij voor en na de rust zowat twee verschille­nde ploegen. Nieuwkomer Antoine Bernier mocht de hele wedstrijd opdraven. Zeker voor rust was de voormalige belofte van Anderlecht erg goed op dreef. Twee goals en dus een smile tot achter zijn oren. “Uiteraard ben je tevreden als je bij je debuut twee keer kan scoren”, zei de kleine dribbelkon­t. “Maar ik ben vooral blij dat in naar Antwerp ben gekomen, want dit is toch een grote club met een goed project. Ik wil vooral progressie maken en minuten verzamelen.”

Tester Janvier maakte geen erg opvallende beurt. Voor de rust op de rechtsacht­er, nadien op de linksback. Maar niemand twijfelt eraan dat Janvier al ver voor de jaarwissel­ing weer thuis zal zijn. Nog opgevallen voor de rust? Sambou Yatabaré staat er weer. Helemaal hersteld is de krachtpats­er in het systeem dat Bölöni zeker voor Kerstmis zo graag speelde. Ook de jonge Gouné Niangadou, vorig seizoen niet onopvallen­d, speelde de hele partij. Maar of de middenveld­er zich zal kunnen handhaven tijdens een volledig seizoen in 1A, dat is nog een ander paar mouwen.

Na de rust heel wat vertrouwde en vooral de grotere namen, met onder meer Bolat, Haroun en Van Damme. Opzienbare­nd was het allemaal niet, maar dat was ook niet echt nodig voor een eerste oefengalop. Jonathan Bolingi, overgekome­n van Standard, speelde diep in de spits, maar kon nooit potten breken. En zo komen we als vanzelf bij coach Laszlo Bölöni.

“Vanochtend (vrijdagoch­tend, red.) hielden we een doorgedrev­en training”, zei de Roemeen. “We hebben de jongens echt tot het gaatje laten gaan. Dan ‘s avonds een wedstrijd spelen is een goede test. Een goede training én een wedstrijd, dat zijn complement­aire zaken, hé. Bernier? Ik kan nog niet echt over hem oordelen. Met alle respect: dit was maar Hoogstrate­n, hé.”

Maar 1-5 of niet, er ligt nog heel wat werk op de plank, dat beaamde Bölöni. “Ik wil zeker nog vijf à zes meteen inzetbare versterkin­gen, dat blijf ik herhalen. Vorig seizoen kwamen Rodrigues, Buta en uiteindeli­jk nog Owusu. Met hen zijn we naar een hoger niveau gegaan. Nu wil ik nog meer kwaliteit. Maar de tijd dringt. Toch mogen we ook niet te gehaast doen, want dan bega je soms grote fouten.”

 ?? FOTO BELGA ?? Aanwinst Antoine Bernier scoorde tweemaal.
FOTO BELGA Aanwinst Antoine Bernier scoorde tweemaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium