Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vanaf dag één met een volledige kern, dat is belangrijk”

Twaalf nieuwe gezichten op eerste training onder Stijn Vreven

- HUGO FRET

Op uitzonderi­ng van de nog revalidere­nde Tom Pietermaat en Fessou Placca verzamelde Stijn Vreven de volledige kern voor het nieuwe seizoen gisteren voor een eerste training. Op de valreep werden daar ook nog Jorn Vancamp en Dante Vanzeir aan toegevoegd, die het totaal op liefst twaalf nieuwkomer­s brachten.

“Met Jorn Vancamp die definitief overkomt van Anderlecht en voor vier seizoenen tekende, en met de huur van Dante Vanzeir van Racing Genk voor één seizoen krijgen we er nog twee jonge, talentvoll­e spelers bij”, aldus Stijn Vreven. “Bovendien zijn het twee profielen die we nog niet hadden. Hoed af voor het werk van Jan Van Winckel die dit realiseerd­e.” “Het is belangrijk om vanaf dag één met een volledige kern te kunnen starten. Er is veel werk aan de winkel, zowel op fysiek vlak als wat betreft inpaswerk. Er werd duidelijk gekozen voor vrij jonge spelers met potentieel. Ik ben tevreden ook te kunnen beschikken over ervaren spelers om die jongeren, wanneer nodig, bij de hand te nemen.”

“Ik heb met iedereen individuee­l gesproken. Iedereen weet dus waaraan hij zich mag verwachten en iedereen bleek akkoord. Ik ben nieuw als trainer, zodat zowel de blijvers als de nieuwkomer­s met gelijke kansen starten en zullen moeten concurrere­n voor hun plaats. Daar worden zowel de spelers als het team sterker van.”

Beerschot Wilrijk plant een eerste oefenmatch volgende zaterdag op Nielse. Vanaf volgende week wordt er tweemaal daags getraind. Van 1 tot 7 juli vertrekt de groep op stage naar Delden in Nederland. De terugkeer van Pietermaat (vorige week reactie op zijn vroegere blessure) en van Placca (was voorzien) is nog niet voor onmiddelli­jk. Het contract van Essikal werd in onderling overleg verbroken.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Stijn Vreven leidt zijn allereerst­e training bij Beerschot Wilrijk.
FOTO GOYVAERTS Stijn Vreven leidt zijn allereerst­e training bij Beerschot Wilrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium