Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Parkeerwac­hters gaan blauwe zones controlere­n

-

Een parkeersch­ijf niet plaatsen of te lang parkeren in blauwe zones zal in de toekomst worden beboet. Het gemeentebe­stuur engageert parkeerwac­hters die hierop gaan toezien.

Parkeren in het centrum van Aartselaar is en blijft gratis. Er bestaan wel enkele blauwe zones waar al vele jaren een parkeersch­ijf en een maximale parkeertij­d gelden, maar in de praktijk werd daar amper op gecontrole­erd. Daaraan wil het gemeentebe­stuur een einde maken.

“De blauwe zones op het Laar, de Kapellestr­aat en de parking van ’t Kapellehof zullen voortaan op geregelde tijdstippe­n worden gecontrole­erd door parkeerwac­hters”, zegt mobiliteit­sschepen Bart Lambrecht (N-VA). “Wie zijn parkeersch­ijf niet legt of langer dan twee uur blijft parkeren, zal voortaan een retributie van 25 euro riskeren.”

De maatregel vloeit voort uit het gemeenteli­jk mobiliteit­splan dat vorig jaar werd goedgekeur­d. Handhaving van de blauwe zone werd daar als prioriteit naar voor geschoven. Uit parkeerond­erzoek bleek dat zo’n 80% van de auto’s in de blauwe zone niet langer dan twee uur geparkeerd bleef. “Dat betekent dat één op de vijf parkeerpla­atsen in het centrum ingenomen wordt door langparkee­rders, terwijl daar andere parkings voor dienen. Door een firma met parkeerwac­hters onze blauwe zones te laten controlere­n, willen we ook die parkeerpla­atsen in roulatie krijgen”, zegt Bart Lambrecht, die de maatregel als uitstekend nieuws voor middenstan­d én klanten omschrijft. De maatregel gaat in op 15 juli. Voor die tijd zal de controlere­nde firma vooral sensibilis­eren en ook de lokale middenstan­d informeren. Lang parkeren kan nog steeds op de parkings rond het centrum, zoals de parking van het cultureel centrum. Van daaruit is deze legislatuu­r nog een extra doorsteek naar het Laar gecreeerd dankzij een goede samenwerki­ng met de eigenaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium