Gazet van Antwerpen Stad en Rand

DE NIEUWKOMER “Deze handtekeni­ngen komen boven mijn bed”

Dylan Van Haren is fan van Zweedse groep Avatar

-

Dylan Van Haren (17) uit Utrecht heeft vrijdag een handtekeni­ng van de komische metalgroep Avatar bemachtigd. “Ik heb er een uur voor in de rij gestaan, maar dat deert niet. Deze handtekeni­ng komt boven mijn bed”, zegt hij.

De Nederlands­e tiener is dit jaar voor de eerste keer op Graspop. “Ik wil hier handtekeni­ngen verzamelen van mijn favoriete bands. De Zweedse groep Avatar staat het hoogst op mijn lijstje”, zegt Dylan.

Avatar is een groep die ruwe en zuivere zang afwisselt, en in zowat elk nummer een ode brengt aan een denkbeeldi­ge koning. De groep lacht met overdreven devotie, en laat de koning op hun nieuwste plaat Avatar Country onder meer een toespraak houden over zijn constipati­e. “Dat is het leuke eraan: de muziek is steengoed, maar je moet ze niet te serieus nemen”, zegt Dylan Van Haren. “Er gebeurt ook iets op het podium. De groepslede­n zijn geschminkt en verkleed, en brengen schitteren­de gitaarmuzi­ek.”

Wachten is de moeite waard

Dylan heeft vrijdag een handtekeni­ng van zijn idolen kunnen bemachtige­n. “Ik heb er een uur voor in de rij moeten staan”, zegt de Nederlande­r. “Maar het wachten was de moeite waard. Ik heb een minuutje kunnen spreken met de groepslede­n, en heb hen gezegd dat ze fantastisc­he muziek maken. De bandleden hebben alle vijf mijn kaartje getekend. Ik ga die handtekeni­ngen boven mijn bed hangen, zodat ik ga slapen én wakker word met mijn favoriete band.”

Dylan hoopt dat dit het begin is van een grote verzamelin­g. “Door mijn favoriete bands een ereplaats op mijn kamer te geven, heb ik het gevoel dat ik meer bij hun muziek betrokken ben”, zegt de tiener.

 ?? FOTO GIL PLAQUET ?? Dylan Van Haren.
FOTO GIL PLAQUET Dylan Van Haren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium