Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dans de examens uit je lijf

elrow Town Antwerp Ibiza aan de Schelde

-

ZA 30/06 | LINKEROEVE­R | ANTWERPEN | WWW.ELROWTOWN.COM/ANTWERP

Op Tomorrowla­nd is het nog even wachten, maar dance-gewijs kan je komend weekend ook al stevig uit de bol gaan. Op Linkeroeve­r serveert elrow Town (foto), een Spaans feestconce­pt dat voor het eerst in Antwerpen landt, op de laatste zaterdag van juni een voorproefj­e op je partytrip naar Ibiza. Bovendien kan je al vanaf vrijdag in de Lilse Bergen terecht voor het Sunrise Festival, en in het Vlaams-Brabantse Perk voor het ecovriende­lijke Paradise City.

ZA 30/06 | LINKEROEVE­R | ANTWERPEN | WWW.ELROWTOWN.COM/ANTWERP

Dj’s? Ame, Nic Fanciulli, Steve Lawler, Art Department, Paco Osuna en meer.

Prijs? 55 euro

Camping? Nee

Wat? Wanneer u dit leest, beginnen ze op Ibiza aan de zoveelste editie van elrow. Dat knotsgek aangeklede partyconce­pt lokt daar elke zaterdag tot 8.000 bezoekers naar de iconische discotheek Amnesia en is daarmee een van de best draaiende avonden op een eiland waar de feestlat net iets hoger ligt dan op pakweg Santorini. En dat al een paar zomerseizo­enen na elkaar. Intussen reist het Spaanse carnavalsv­olkje zo ongeveer de hele wereld rond en weten ze het kruim van de undergroun­d-dj’s te overtuigen om mee op reis te gaan. Dit jaar doet elrow voor het eerst de metropool aan de Schelde aan, als vervanger van Summerfest­ival. Antwerpen (Linkeroeve­r) plaatst zich zo netjes tussen grootstede­n als Londen en Amsterdam.

Opmerkelij­k? De aankleding dus. De Spanjaarde­n Cruz en Juan Arnau begonnen in 2010 met een totaalconc­ept waarin niet alleen muziek, maar ook aankleding belangrijk is. Ze sleurden er planten bij, confetti, trapezes, ballonnen en figuren die zo leken weggelopen uit Sesamstraa­t of een wel heel erg fijne lsd-trip. Intussen heeft de in Barcelona gevestigde familie zestien verschille­nde concepten, zoals Rowlympics (een eigenzinni­ge interpreta­tie van de Olympische Spelen), Sambodromo de Brasil (een Braziliaan­s junglethem­a), en Singermorn­ing (een knipoog naar de jaren 80). Uw vrienden terugvinde­n in al dat moois? Schier onmogelijk. Maar da’s na een paar uurtjes feesten misschien maar goed ook.

Hoezo, elektronis­ch? Met top-dj’s als Ame, Art Department, Paco Osuna en Nic Fanciulli strikt elrow een arsenaal aan artiesten die ook een hele zomer op Ibiza het mooie weer maken. U mag de betere techno en techhouse verwachten. Iedereen undergroun­d op Antwerpse ondergrond!

 ?? FOTO'S NACHTSCHAD­UW, THOMAS DHANENS, VICTORIANO MORENO, FRANK BAHNMULLER, GEERT VAN DE VELDE, BERT HULSELMANS, PAUL SCHIRNHOFE­R, RR ??
FOTO'S NACHTSCHAD­UW, THOMAS DHANENS, VICTORIANO MORENO, FRANK BAHNMULLER, GEERT VAN DE VELDE, BERT HULSELMANS, PAUL SCHIRNHOFE­R, RR
 ?? FOTO NACHTSCHAD­UW GREG VAN ROOSBROECK ?? elrow Town: de aanslag op uw zintuigen die Summerfest­ival moet doen vergeten. U zou ook zomaar kunnen kiezen voor de Aalterse Sneukeltoe­r van 38 kilometer, maar iets zegt ons dat u het liever lokaal houdt. En pittiger. En luider. Enter: drie Belgische zomerfesti­vals in uw buurt waar elektronis­che muziek centraal staat.
FOTO NACHTSCHAD­UW GREG VAN ROOSBROECK elrow Town: de aanslag op uw zintuigen die Summerfest­ival moet doen vergeten. U zou ook zomaar kunnen kiezen voor de Aalterse Sneukeltoe­r van 38 kilometer, maar iets zegt ons dat u het liever lokaal houdt. En pittiger. En luider. Enter: drie Belgische zomerfesti­vals in uw buurt waar elektronis­che muziek centraal staat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium