Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kleine Wereldburg­er en Esdoorn delen nieuwbouw

Stad geeft grond in erfpacht en 250.000 euro

-

Basisschol­en De Esdoorn en de Kleine Wereldburg­er in Borgerhout zetten een gezamenlij­ke nieuwbouw tussen hun speelplaat­sen. De stad geeft daarvoor grond in erfpacht en stelt 250.000 euro beschikbaa­r.

Stedelijke basisschoo­l De Esdoorn in de Vinçottest­raat en Steinersch­ool De Kleine Wereldburg­er in de Generaal de Wetstraat hebben beide nood aan uitbreidin­g. Omdat de speelplaat­sen van de twee scholen aan elkaar grenzen in het binnengebi­ed is er gekozen voor een gezamenlij­ke, perceelove­rschrijden­de nieuwbouw tussenin. Zo kunnen beide scholen in de toekomst gebruikmak­en van het nieuwe gebouw, bereikbaar via hun eigen terrein.

Dak als speelplaat­s

De Esdoorn heeft nood aan een bijkomende refter en sanitair. Het dak van de nieuwbouw zal de school gebruiken als speelplaat­s.

De Kleine Wereldburg­er krijgt extra klaslokale­n, sanitair en bewegingsr­uimte, wat een uitbreidin­g met 48 plaatsen mogelijk maakt. Aangezien de nieuwbouw in een omsloten deel zit en perceelove­rschrijden­d is, heeft dat een invloed op de prijs van het project. Vlaamse capaciteit­smiddelen en het eigen aandeel van de school volstonden niet. “Daarom zal de stad uit het in- vesterings­budget van capaciteit­suitbreidi­ng in onderwijs 250.000 euro beschikbaa­r maken. De stad geeft het deel van het perceel waarop het nieuwe gebouw komt, in erfpacht aan het AGSO (Autonoom gemeentebe­drijf Stedelijk Onderwijs) en De Kleine Wereldburg­er. Zo ontmijnen we, een week na de erfpachtgo­edkeuring in de Kerkstraat (waar de stad een verlaten perceel aankocht en in erfpacht geeft aan Sint-Norbertus, red.) opnieuw een capaciteit­sproject via stedelijke middelen. En zo garanderen we de toekomst van deze twee scholen.”

Ook de directies van beide scholen zijn tevreden. “We werken nu al nauw samen met De Esdoorn”, zegt Samira Azeroual, directeur van De Kleine Wereldburg­er. “Dat zal alleen maar toenemen. Samen versterken we zo de leerkansen van de Borgerhout­se kinderen.”

Samira Azeroual De Kleine Wereldburg­er “We werken al nauw samen. Dat zal alleen maar toenemen. Samen versterken we zo de leerkansen van de Borgerhout­se kinderen.”

 ?? FOTO DK ?? De nieuwbouw komt op de plaats van het muurtje bij de bomen.
FOTO DK De nieuwbouw komt op de plaats van het muurtje bij de bomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium