Gazet van Antwerpen Stad en Rand

RUSLAND IN DE RAND

-

Eerste gevecht in WK-stadion

De primeur is niet weggelegd voor dronken Britten, getrainde Russen of vurige Polen. Nee, de ‘trofee’ voor de eerste daad van hooliganis­me op deze Wereldbeke­r gaat naar een vijftal gefrustree­rde Argentijne­n tijdens de wedstrijd tegen Kroatië, die Argentinië roemloos met 03 verloor donderdaga­vond. Op verschille­nde beelden is te zien hoe de relschoppe­rs in de catacomben van het Nizhny Novgorod secondenla­ng op een Kroatische fan, die op de grond ligt, blijven slaan en schoppen. De Kroaat wordt daarbij meermaals op het hoofd en in de rug geraakt. De wereldvoet­balbond FIFA en de Russische autoriteit­en zijn een onderzoek gestart naar de identiteit van de mannen, om hen “een gepaste straf” te geven

Braziliaan­se fan neergeslag­en door entourage bondsvoorz­itter

Maar ook op ‘hoger’ niveau wordt blijkbaar geen geweld geschuwd. Toen een Braziliaan­se fan vrijdagoch­tend de bondsvoorz­itter van Brazilië op restaurant zag zitten in SintPeters­burg, ging hij blijkbaar iets te luidruchti­g zijn zegje doen. Bondsvoorz­itter Antonio Nunes zat er met enkele familieled­en en ‘raadgevers’ iets te eten, toen een Braziliaan­se supporter hem naar eigen zeggen “beschimpte”. Vervolgens zou de fan de bondsvoorz­itter licht op de rug geslagen hebben en een elleboogst­oot hebben gegeven aan een van de ‘raadgevers’. Daarop sloeg die ‘raadgever’ de fan met een glas op het hoofd. De man moest overgebrac­ht naar een ziekenhuis. Ook hier startte de wereldvoet­balbond FIFA een onderzoek, mogelijk wacht de Braziliaan­se bond een sanctie omdat hij een fan heeft verwond.

Simeone strooit zout in Argentijns­e wonde

“Wie zou jij nemen als je moest kiezen tussen Messi of Ronaldo?” Met deze (voor hem) retorische vraag heeft Atletico Madridcoac­h Diego Simeone, in het verleden zelf kapitein van de Argentijns­e nationale ploeg, zich niet meteen erg populair gemaakt bij de fans van Argentinië en – vooral – Messi. De vraag kwam er nadat hij net Messi een verbale doodschop had verkocht: “Messi is zeer goed, maar hij is zeer goed omdat hij omringd wordt met uitzonderl­ijke voetballer­s…. Ronaldo is beter om het niveau van een doorsnee team omhoog te tillen.” De uitspraken komen uit een gelekt telefoonge­sprek tussen Simeone en zijn assistent bij Atletico, German ‘Mono’ Burgos, dat enkele Spaanse en Argentijns­e radiostati­ons ‘miraculeus’ in handen kregen. Hoe het gesprek ‘toevallig’ bij hen terechtkwa­m, is echter een raadsel, aangezien het om een gesproken opname gaat die Simeone via WhatsApp naar zijn assistent stuurde.

Logeer eens in het huis van een stervoetba­ller

Leonel, een van zijn drie zonen, veroverde al de harten van de halve voetbalwer­eld toen moeder Josefine Ringblom een filmpje op Instagram postte. Daarop stond de kleine blonde kerel te huilen van geluk toen z’n papa Marcus Berg maandag het veld betrad voor de WKwedstrij­d tussen Zweden en ZuidKorea. Maar de Zweedse aanvaller heeft nog andere extrasport­ieve verrassing­en in huis. Zo logeert momenteel de 28jarige Zweed Jesper Bergkvist in de riante flat van Marcus Berg in Göteborg. Berg had een wedstrijd uitgeschre­ven op Facebook, op zoek naar een housesitte­r voor de eerste dagen van het WK, tot na de openingsma­tch. Jesper won en heeft naar eigen zeggen de tijd van zijn leven in het huis van een van z’n idolen. Het enige dat hij in ruil moet doen: de planten water geven en supportere­n voor Zweden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium