Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Grijp die Tunesiërs meteen bij de strot”

-

Een voetbaldie­r pur sang, een kenner die niet verlegen is om ongezouten zijn mening te geven. Over alles, maar het liefst over voetbal. Daarom is Johan Boskamp de komende weken voor Gazet van Antwerpen uw en onze WK-analist. Om geen blad voor de mond te nemen. Nooit.

“Het wordt echt tijd dat die eerste ronde afgelopen is. Al dat countervoe­tbal… Vroeger noemden ze dat ‘verdedigen’, tegenwoord­ig heet dat ‘goed staan’. Het is wat Costa Rica ook weer deed tegen Brazilië. Ze ‘stonden goed’, maar volgens mij moesten ze toch echt winnen van de Braziliane­n om nog een kans te maken op de volgende ronde. Ik hoop niet dat dit een trend wordt, anders moet ik een andere sport gaan zoeken: handbal of volleybal.”

“Ook dat IJsland, hartstikke leuk die sfeer en noem maar op. Maar puur voetballen­d doet het gewoon pijn aan je ogen. Gelukkig maakte Nigeria het in de tweede helft nog interessan­t. Eindelijk zagen we een echt solodoelpu­nt, van Ahmed Musa. 20 voor de Super Eagles en daar mocht vooral Argentinië blij mee zijn. Als ze de volgende match winnen, zijn ze door. Al zie ik dat niet zo snel gebeuren. De Argentijne­n zijn echt de flop van dit tornooi. Sampaoli krijgt het niet op de rit en als ik het interview van Aguëro zo bekeek, hebben ze geen vertrouwen in hun bondscoach. Messi? Zijn be langrijkst­e wapen is dat als hij aan de bal is, de andere spelers in beweging zijn. Maar dat ontbreekt totaal. Het zit daar echt niet goed.” “Ook Brazilië maakte geen indruk, maar het won wel en is met vier punten zo goed als zeker van de achtste finales. En Neymar heeft zijn goaltje te pakken. Hij speelde nog niet al te best. Gezien hoe hij lag te janken op de middenstip na de match? Dat doet hij altijd. Vreselijk. Ik zie hem liever iemand dribbelen.” “Maar laten we niet vergeten: het is ook weer aan de Rode Duivels, die tegen Tunesië blijkbaar vasthouden aan dezelfde elf namen. Het zal dan zaak worden om minder ruimte weg te geven, want Tunesië is écht wel wat sterker dan Panama. Ik kan hen maar één goede raad geven: grijp die gasten meteen bij de strot en jaag ze op. De Engelsen deden dat ook en creëerden meteen vijf open kansen.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium