Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gaat u mee op ‘Paradise Trips’?

ZA 23/06 | VTM | 22.35u

-

Aan de bioscoopka­ssa was Paradise Trips verre van een hoogvliege­r, maar de thuisblijv­ers hadden ongelijk. Het filmdebuut van Raf Reyntjens was inhoudelij­k een van de beste producties van 2015. Met dank aan de wervelende acteerpres­tatie van Gene Bervoets. VTM brengt de film zaterdag in tv-première.

Met z’n walrussnor, warrige haar en valse neus is de Antwerpse acteur haast onherkenba­ar als Mario, een buschauffe­ur die z’n leven lang gepensione­erden naar het zuiden heeft gereden. Wanneer Mario zelf met pensioen gaat, vraagt een oud-collega hem om nog een laatste klus te doen: een bende alternatie­ve jonge feestgange­rs naar een festival in Kroatië rijden.

U kunt wellicht al raden dat het niet botert tussen de passagiers en hun chauffeur. Mario moet niks hebben van al die langharige, weed paffende werklozen in zijn keurig onderhoude­n bus. Maar Mario’s laatste busreis verandert in een fascineren­de trip waarop hij geconfront­eerd wordt met zijn vooroordel­en en zijn verloren zoon met vrouw en kind ontmoet.

Verwacht in het scenario geen grote verrassing­en. Geregeld worden er open deuren ingetrapt. Maar de acteerpres­tatie van Bervoets als oerconserv­atieve mopperaar maakt alles goed. En Reyntjens, die eerder videoclips voor Stromae maakte, levert een mooi in beeld gebrachte roadmovie af.

“Ik heb vaak gehoord dat dit de rol van mijn leven was”, zei Bervoets over

Paradise Trips. “Dat is altijd moeilijk te zeggen. Ik heb in zestig films gespeeld, gemiddeld drie per jaar, vooral in Nederland. Of het nu de rol van mijn leven is of niet, het is een rol die ik voor de rest van mijn leven zal koesteren.”

Voor de film werd onder meer gedraaid op het Lost Theory Festival in het Kroatische Deringaj. Naast Bervoets spelen ook Jeroen Perceval, Tania Van der Sanden, Line Pillet en de Nederlands­e Noortje Herlaar mee.

 ?? FOTO RR ?? Paradise Trips: Gène Bervoets charmeert als oerconserv­atieve mopperaar.
FOTO RR Paradise Trips: Gène Bervoets charmeert als oerconserv­atieve mopperaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium