Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Af en toe piepen op de smartphone”

- (lacht).” (woad)

In Bobbejaanl­and bleef het zaterdagmi­ddag opvallend rustig. Er waren nauwelijks wachtrijen in het Lichtaarts­e pretpark, maar helemaal uitgestorv­en was het er ook niet.

De wegen en paden in ‘het plezantste land’ liggen er meer verlaten bij dan anders. Rond ons horen we vooral Frans en ‘Hollands’. “Is er nu een wedstrijd bezig?”, vragen enkele meisjes uit Zeeland zich af. “Wij supportere­n niet voor België, hoor. Doe ons maar Frankrijk, met Griezmann!”

Enkele leden van turnclub XL Gym uit Zele zijn wel uitgedost in de nationale driekleur. “Er is dit weekend een schoolfees­t in onze turnzaal, dus hebben wij in de plaats deze leuke uitstap vastgelegd. En ondertusse­n volgen we de score op onze smartphone.”

Angelo is op stap met zoon Arthur, zelf een voetballer en volledig verkleed als Rode Duivel. “Mijn jongste dochter slaapt, dus mijn vrouw kon er niet bij zijn”, legt Angelo uit. “Maar we hadden al zo lang beloofd om eens naar Bobbejaanl­and te gaan en nu is er toch heel wat minder volk. We hebben net in een kwartier tijd twee attracties kunnen doen.” Dankzij de gsm van papa kan Ar- thur wel af en toe volgen hoe de Belgen het doen. “Mijn favoriete Duivels zijn Lukaku, Courtois en De Bruyne.”

Belofte maakt schuld

Op een bankje zitten Bart en Gert geconcentr­eerd naar hun gsm te staren. “3-1!” Bart moet zich verontschu­ldigen. “Ik dacht dat de Belgen ’s avonds zouden spelen, maar nu valt de wedstrijd midden in het verjaardag­sfeestje van mijn zoon Seb. Alle vriendjes zijn voetballer­tjes, maar ze laten het niet aan hun hart komen. Dankzij de moderne middelen kunnen we af en toe piepen, terwijl de kinderen zich amuseren in een attractie.”

De match wordt wel uitgezonde­n in de Saloon, in het Wild West-gedeelte van het park. Daar spreken we een struise man met Belgisch shirt aan. “Nou, als Nederlande­rs hebben we deze keer weinig keuze, wij zijn voor België”, vertelt Ronnie met een sappige tongval. “Die rivaliteit vind ik het mooiste. Ik kan me ook nog herinneren dat de Belgen er twintig jaar lang niet bij waren, hoor

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Verjaardag­sfeestje of niet, Bart en Gert volgen samen met de kinderen de match op de smartphone in Bobbejaanl­and.
FOTO MIA UYDENS Verjaardag­sfeestje of niet, Bart en Gert volgen samen met de kinderen de match op de smartphone in Bobbejaanl­and.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium