Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel weinig klanten voor een zaterdag”

- (brip)

Ook in de winkels in de Antwerpse binnenstad was het opvallend kalm. Maar het winkelpers­oneel moest, tot grote teleurstel­ling van sommigen, wel werken. “De timing kon een pak beter.”

D’Jeff Mannaert werkt in kledingzaa­k Fish & Chips in de Kammenstra­at en kon daarom zaterdag niet mee supportere­n. “We kunnen de winkel nu eenmaal niet sluiten. En ja, ik moet vandaag werken. De timing kon een pak beter”, zucht hij teleurgest­eld. “Ik zie al de hele dag mensen in de driekleur voorbij het raam lopen, richting de kaaien. Ik was graag een van hen geweest, maar het is nu zo, niets aan te doen. Dat ze nu maar winnen!” Zaterdag is normaal gezien hun drukste dag. “Maar nu zal het een rustige werkdag worden. We hebben effectief minder klanten door de match.”

Hetzelfde verhaal bij supermarkt Proxy Delhaize in de Nationales­traat. “Het is een kalme zaterdag. Gelukkig eindigt mijn shift om 13.45u”, lacht Veronique De Vrieze, die zaterdag achter de kassa stond met haar Rode Duivels-truitje aan. “Klanten spreken mij er ook op aan. Aan de kassa delen we onze pronostiek­en voor de match uit. Ie-

Veronique De Vrieze

Medewerkst­er Delhaize

“Klanten spreken mij aan over de match en wisselen pronostiek­en uit.”

dereen leeft mee met het WK.”

De weinige klanten die net voor de wedstrijd in de supermarkt waren, bleken toch supporters in driekleur te zijn. “Ik ben op zoek naar schmink om Belgische vlaggetjes op mijn wangen te tekenen”, lacht Laura gehaast. “In elke winkel is het uitverkoch­t. Maar zonder die vlaggetjes kan ik toch niet tussen de fans aan het grote scherm gaan staan.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ??
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium