Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voetbal? Dat interessee­rt ons niet”

- (wabs)

Het mooie weer trok zaterdag toch nog een hoop, vooral jonge, bezoekers naar dierenpark Planckenda­el in Muizen. Koning voetbal moest er forfait geven.

Lena Van Baelen (21) uit Bonheiden is al vijf jaar lang zomerse jobstudent­e en staat in de Gibbon Bar waar ze zoetighede­n en frisdrank verkoopt. “Ik vind het helemaal niet erg om te werken vandaag, voetbal interessee­rt me niet. Ze houden me van thuis via sms wel op de hoogte van de stand.”

Kadhim Ahmed (29) komt uit Diwaniya in Irak en woont sinds drie jaar in Kortrijk. Hij is hier met vrouw, kinderen en enkele vrienden en hun familieled­en. “Irak speelt jammer genoeg niet mee, maar wij zijn supporters van de Duivels. Straks gaan we naar de match kijken”, zegt hij met een stralende glimlach, terwijl de wedstrijd al een kwartier bezig is. “Ah, was het niet om 17u?” Hij slaat zijn handen tegen het hoofd. “Dan kijken we maar naar de herhaling”, lacht hij.

Evy Vercammen (32) uit Werchter is met haar zoontjes van 2,5 en amper één week oud in het gezelschap van vriendinne­n Tessa en Coralie. Hun mannen zijn nergens te bespeuren. “Voetbal heeft me nooit geïnteress­eerd. Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis: het maakt mij totaal niet uit of ze winnen of niet. Mijn lief kijkt wel, terwijl hij hamburgers bakt voor het buurtcomit­é. In onze straat staat een groot scherm opgesteld.”

Veelbespro­ken leeuwenkoo­i

Vlak bij de veelbespro­ken leeuwenkoo­i komt Gunther van Eeckhout (42) uit Antwerpen uit het treinstel dat ernaast staat. Hij had al lang geleden beslist om net vandaag met zijn petekind Miles (6) naar Planckenda­el te komen. “Met een mogelijke voetbalkal­ender hebben we geen rekening gehouden. Wij zijn gewoon op stap met familie en vrienden”, zegt hij. “De hele sfeer rond het voetbalgeb­euren vinden we wel leuk, maar we voelen ons niet geroepen om eraan mee te doen.”

Tussen het personeel is wel iemand te vinden die deze dag liever niet op het werk had doorgebrac­ht. Shiftleade­r Giacomo Meerberghs (34) uit Mechelen vindt het vervelend dat hij net vandaag moet werken. “Ik probeer in de keuken van het restaurant naar de radioversl­aggeving te luisteren. Er is opmerkelij­k minder volk in het restaurant. We zitten aan 1.900 registrati­es op onze kassa; op een normale zaterdag zouden we nu al aan zo’n 6.000 verkopen zitten.”

 ?? FOTO W&F ?? Terwijl hun mannen thuis naar de match kijken, genieten Evy, Tessa en Coralie met hun kinderen van het mooie weer in Planckenda­el.
FOTO W&F Terwijl hun mannen thuis naar de match kijken, genieten Evy, Tessa en Coralie met hun kinderen van het mooie weer in Planckenda­el.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium