Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Duivels op het Laar

- Patrick Vincent

Omheininge­n, Friese ruiters, security-agenten én een forse politiemac­ht. Wie zaterdagna­middag een farceke wilde uithalen op het Laar in Borgerhout, had zich een week vooraf moeten verschanse­n in de blokkentor­en van Onze-LieveVrouw-ter-Sneeuw of een F-35 moeten huren en dan laag overschere­n. Het parkeerter­rein voor de Borgerhout­se kerk was beter beveiligd dan de ‘vredesconf­erentie’ tussen Kim Jong-Il en Donald Trump.

Terwijl we onheilspel­lende berichten kregen dat er op de Scheldekaa­ien zelfs geen klein uitgevalle­n peuter meer bij kon om de wedstrijd van België tegen Tunesië op een groot scherm te bekijken, was er op het Laar plaats genoeg. Plaats genoeg voor Kris Peeters – in col en cravatte – en zijn CD&V-hofhouding om door het in stemmig zwart-geel-rood geschilder­de supporters­legioen te flaneren en her en der mee te poseren voor selfies. Een idee dat werd gevolgd door alle andere partijen. Ook beschikbaa­r voor selfies: Miss België. De beminnelij­ke Angeline Flor Pua, Borgerhout­se pur sang, trotseerde dapper de op dit vroege uur gelukkig nog niet al te beschonken aanbidders.

Ondertusse­n zette een andere Borgerhout­enaar van geboorte, een getalentee­rde jongeman met de welluidend­e naam Romelu Lukaku, vanuit Moskou de supporters­harten van zijn districtsg­enoten in vuur en vlam. En die drie Tunesiërs die juichten bij de goal van hun landgenoot Dylan Bronn, nota bene de enige speler tussen de lijnen die zijn brood in ons land verdient, kregen prompt hun portie high fives van de omstaande Duivels-fans. De sfeer was opperbest en werd na de rust ook een beetje gezapig. De Duivels speelden weergaloos en hadden geen kind aan de Tunesiërs.

De enige spanning die de toegestroo­mde fans nog restte, was: ‘Geraak ik binnen het uur aan een pint?’ De twee biertenten konden het debiet van de dorstige supporters immers niet aan. Mensen keken jaloers naar de top van de stedelijke sp.a, die op een of andere manier altijd een frisse pint in de hand had. ‘Die socialiste­n zullen wel weer iemand kennen die iemand kent’, werd er gefezeld. Voor het hamburgerk­raam van supporters­club Rood-Wit Borgerhout filosofeer­de een buurtbewon­er: “Ik heb nog nooit zoveel autochtone­n samen op het Laar gezien. Waar zijn die allemaal tijdens de vrijdagse markt?”

 ?? FOTO RR ?? Ook Lukaku voelde zich zaterdag thuis op het Laar.
FOTO RR Ook Lukaku voelde zich zaterdag thuis op het Laar.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium