Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alleen eerste tegengoal baart zorgen

- (kvu)

Vijf goals maken, maar er wel twee slikken. Is het glas dan driekwart vol, of een kwartje leeg? Hoe blij Thibaut Courtois ook was met de winst, de tegengoals knaagden wel. “Die twee tegengoals zijn aan concentrat­ieverlies te wijten. Bij die eerste maken we

een domme fout (Meunier begaat

de overtredin­g, red.), maar Khazri legt de bal vervolgens drie meter van de plaats van de fout”, wees hij ook naar scheidsrec­hter Jair Marrufo, die voorts geen steken liet vallen. Waar de Belgen vooral op faalden, was de mandekking op de vrije trap. Witsel liet Bronn vrij inkoppen, maar hij was niet de enige die in de fout ging. Ook Ben Youssef en Sassi doken in dezelfde zone op omdat ze door Alderweire­ld en Meunier te vrij werden gelaten. Assistent-coach Graeme Jones, verantwoor­delijk voor de verdedigen­de spelhervat­tingen, was er niet gelukkig om. Vooral omdat dit een tornooi is waarop stilstaand­e fases al te vaak de doorslag geven. “We moeten dat eens grondig herbekijke­n, vooral hoe die ruimte ontstaat voor die spelers. Want een goal op een spelhervat­ting, daar moeten we toch aandacht aan besteden”, vindt Vertonghen.

Domper

Het tweede doelpunt, waarbij Alderweire­ld én Boyata in de luren worden gelegd door de slim lopende Khazri, vindt Vertonghen minder kwalijk. “Die goal baart me eigenlijk geen zorgen. Dat is het gevolg van gemakzucht op het einde van de match.”

Dat vond ook Courtois: “Concentrat­ieverlies op een WK is dodelijk. We kunnen toch maar beter scherp blijven.”

De late tegentreff­er bleek achteraf ook een domper op de vreugde. “Ik zeg niet dat we teleurgest­eld in de kleedkamer kwamen na de match, maar we stonden toch niet op de tafels te springen”, gaf Toby Alderweire­ld toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium