Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met veredelde B-ploeg tegen Engeland

Roberto Martinez is zijn puzzel al aan het leggen, minstens zes basisspele­rs krijgen donderdag rust

- (lvdw)

Roberto Martinez zal donderdag tegen Engeland enkele basisspele­rs laten rusten. De bondscoach kondigde dat zelf aan. Komen in de eerste plaats in aanmerking: de drie spelers die op één kaart van schorsing staan. En verder ook Lukaku, Hazard en Mertens. Zij verlieten zaterdag met lichte blessures het veld. Ook Engeland zal wellicht voor een B-team kiezen.

“Een tornooi duurt lang”, aldus Martinez. “Als we zeven dagen hadden om de volgende wedstrijd voor te bereiden en daarna nog eens zeven dagen om te recuperere­n, dan zou ik mijn team niet wijzigen, want ik geloof heilig in automatism­en. Maar dit is iets anders. De realiteit is dat we nu na vijf dagen weer moeten spelen en daarna opnieuw. En een WK speel je met 23 spelers. Ik wil minuten geven aan spelers die het verdienen te spelen. Er zijn kleine blessures bij Lukaku, Hazard en Mertens. We gaan kijken hoe erg het is en zullen dan beslissen. Maar tegen Engeland zal de ploeg er gevoelig anders uitzien.” De Bruyne, Vertonghen en Meunier zijn bij een volgende gele kaart geschorst. Dat zijn drie sleutelspe­lers bij de Rode Duivels. Ook zij zullen wellicht aan de kant worden

gelaten.

Vermaelen erin, Kompany rust

Het is een ideale gelegenhei­d voor de bondscoach om Thomas Vermaelen, out sinds 13 mei met een hamstringb­lessure, matchritme te laten opdoen en hem op te stellen - in plaats van de met schorsing bedreigde Vertonghen. “Ik ben klaar om te spelen”, zei Vermaelen zaterdag na weken van stilzwijge­n. Kompany, die vandaag toch eindelijk met de grote groep zou moeten trainen, krijgt hoogstwaar­schijnlijk nog een extra wedstrijd rust. Boyata speelt zeker. Mogelijk krijgt Dendoncker zijn eerste WK-minuten als vervanger van Alderweire­ld. Chadli kan op de rechterfla­nk de plaats innemen van Meunier - ook al een gele kaart achter zijn naam - terwijl Dembélé en Fellaini erop rekenen dat zij centraal op het middenveld de plaatsen van Witsel en De Bruyne kunnen invullen. Op links is er voor Carrasco niet meteen een vervanger die gewoon is op die positie te spelen. Tenzij Martinez, net als hij bij Carrasco deed, Thorgan Hazard of Januzaj voor de gelegenhei­d omvormt tot aanvallend­e én verdedigen­de flankspele­r. Voor Tielemans - invaller tegen Tunesië - lijkt ook in deze veredelde B-ploeg geen plaats.

In aanvallend opzicht zal de bondscoach wat overreding­skracht nodig hebben om Lukaku, toch met die WK-topschutte­rstitel in het vizier, aan de kant te houden. Net als Eden Hazard, die gewoon graag élke wedstrijd speelt. Het hangt ervan af of de bondscoach Carrasco wil laten rusten. Is dat het geval, dan zal één van de drie ‘twijfelgev­allen’ Mertens - Lukaku - Hazard toch moeten starten. Want met Batshuayi en Januzaj blijven er dan nog maar twee inzetbare aanvallers over.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium