Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Yves is een mooie kampioen, maar toch knaagt het bij mij”

Tweede

- (bow)

Philippe Gilbert (35) was ongetwijfe­ld de sterkste in Binche. Maar zoals al heel het seizoen ging opnieuw een ploegmaat van Quick.Step met de zege lopen. “Ik wilde een derde keer winnen. Al de rest interessee­rt mij niet.”

Hij gunde het Yves Lampaert wel, maar Philippe Gilbert was enorm ontgoochel­d na de aankomst. Zijn zilveren medaille deed hij na de podiumcere­monie ook al snel van rond zijn nek.

“Tweede of tiende, op een BK maakt dat geen verschil. Ik wilde niet als eerste demarreren, want ik dacht dat Stuyven mij meteen ging komen halen. Die eerste aanval wordt normaal gezien altijd gepareerd. Maar helaas reageerde Jasper niet toen Yves ging. Dat was balen. Had er nog een hellend stuk in het parcours gezeten, dan had ik misschien nog geprobeerd naar Yves te rijden. Maar nu kon ik dat risico niet nemen. Voor alle duidelijkh­eid: Yves is een mooie kampioen, hij verdient de zege. Maar toch knaagt het bij mij.”

Een derde titel had Gilbert (na 2011 in Hooglede en 2016 in Lacs de l’Eau d’Heure) naast Rik Van Steenberge­n en Stijn Devolder kunnen brengen. Alleen Tom Steels (met vier zeges) doet beter. Maar het werd voor de vierde keer een tweede plaats. Hij pakte ook al eens brons.

Gilbert start over twee weken in de Tour, samen met Lampaert.

“Yves zal wel beseffen hoe fantastisc­h het is om die driekleur te dragen. Ik weet wat het is. Vooral volgend seizoen, bij de start in Vlaanderen tijdens de Omloop zal hij merken dat alle aandacht naar hem toe getrokken wordt. Ja, dan zal het voor mij nog eens slikken worden.”

 ?? FOTO BELGA ?? Philippe Gilbert en Yves Lampaert.
FOTO BELGA Philippe Gilbert en Yves Lampaert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium