Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Winnen voor eigen volk valt met niets te vergelijke­n”

Marten Van Riel wint opnieuw Europabeke­r in Wuustwezel

-

In Wuustwezel waren ze na het succes van de Rode Duivels nog niet uitgefeest. Zaterdagav­ond won hun triatlonve­dette Marten Van Riel de Europabeke­r sprint. Na een razend spannende race schreeuwde het publiek hem naar de overwinnin­g. Als een echte killer maakte hij het af in de sprint.

In de eerste editie van de Europabeke­r vorig jaar maakte Marten Van Riel het verschil al vroeg in het lopen. Nu hield hij de spanning erin tot in de laatste rechte lijn. Hij vloerde de Amerikaan Pearson in de sprint.

“Het blijft iedere keer fantastisc­h om te winnen voor eigen volk”, straalde de dolgelukki­ge Loenhouten­aar. “Mede dankzij de supporters haalde ik het. Het was echt alles eruit op het

einde. Ik ging tot het uiterste. Kippenvel om voor zo’n publiek te lopen. Echt super dat ik het gehaald heb, want dit scenario (een grote groep van

35 weg in het fietsen, red.) vond ik verre van ideaal. Mooi dat ik heb bewezen dat ik soort wedstrijde­n ook naar mijn hand kan zetten. Goed voor het vertrouwen, want die Amerikaan is echt wel een hele sterke loper”, benadrukte Van Riel, die vorig weekend in een gelijkaard­ig wedstrijdv­erloop net naast het podium viel in de Wereldbeke­r van Antwerpen.

De wereldtopp­er is voor eigen publiek onklopbaar. Al voor de vijfde keer won hij in zijn achtertuin. “Mijn zegereeks hier blijft intact. Daar ben ik heel blij om.”

De nummer zes van de Spelen van Rio heeft er een sterk wedstrijdb­lok van drie weken opzitten. Hij werd vijfde in de World Triatlon Series van Leeds, vierde in de wereldbeke­r van Antwerpen en won in Wuustwezel.

“Puur prestatieg­ericht schat ik mijn vijfde plaats in Leeds het hoogst in: vijfde in een World Series op het allerhoogs­te niveau tegen de wereldtop. Voordien was een zesde plaats mijn beste resultaat in zo’n race. Antwerpen was ietsje minder. Daar ontbrak de frisheid om het af te maken. Maar vandaag heb ik het toch weer kunnen afmaken. Winnen voor eigen publiek valt met niets te vergelijke­n. Of er een feestje afkan? Absoluut! Dat mag na drie weken wedstrijde­n en stress toch wel nu ik nog in België ben. Dit mag ik toch wel even vieren samen met de supporters.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium